- Kategori
- Türk Mutfağı
Sarı krema tavukgöğsü
Gereçler:
2.5 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı toz şeker
125 gr margarin
Damla sakızı. vanilya
İŞLEM BASAMAKLARI
1. Ateş üzerinde tencerede sütü şeker ile kaynatınız.( şeker eriyene kadar )
2. Diğer tarafta margarinle unu kavurunuz.( pembe renk olacak ) Fazla kavurmayın.
3. Kavurmuş una kaynamakta olan sütü azar azar ilave ederek karıştırarak kaynatınız.
4. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınız. Vanilya, damla sakızını ilave edip çırpıcı ile 15 -20 dakika çırpınız.( Damla sakızını toz haline getirdikten sonra ilave ediniz.)
Dikdörtgen borcama dökünüz ve 1saat bekletin.
. Üzeri için gereçler:
1.5 paket bebe bisküvisi
125 gr margarin
2 yumurta
4 kaşık pudra şekeri
2 kaşık kakao
Biraz çikolata( Olmasa da olur )
Vanilya
1 kase ( soğuk ) süt
1 kase sütün içine bebe bisküvilerini batırıp muhallebinin üzerine sıralayınız.
Büyük bir kasenin içine 125 gr margarini, 2 yumurtayı, 4 kaşık pudra şekerini,
2 kaşık kakaoyu, çikolata ve vanilyayı çırpıcı ile çırpılır.( Benmari usulü )
15 – 20 dakika çırpılır. Akıcı kıvama gelince bisküvilerin üzerine dökünüz.
Yapıp sevdiklerinizle yemeniz dileğimle...
Filiz'ce sevgiler..