Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '11

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Sarı krema tavukgöğsü

Gereçler: 

2.5 su bardağı süt 

2.5 yemek kaşığı un 

5 yemek kaşığı toz şeker 

125 gr margarin 

Damla sakızı. vanilya 

İŞLEM BASAMAKLARI 

1. Ateş üzerinde tencerede sütü şeker ile kaynatınız.( şeker eriyene kadar ) 

2. Diğer tarafta margarinle unu kavurunuz.( pembe renk olacak ) Fazla kavurmayın. 

3. Kavurmuş una kaynamakta olan sütü azar azar ilave ederek karıştırarak kaynatınız. 

4. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınız. Vanilya, damla sakızını ilave edip çırpıcı ile 15 -20 dakika çırpınız.( Damla sakızını toz haline getirdikten sonra ilave ediniz.) 

Dikdörtgen borcama dökünüz ve 1saat bekletin. 

. Üzeri için gereçler: 

1.5 paket bebe bisküvisi 

125 gr margarin 

2 yumurta 

4 kaşık pudra şekeri 

2 kaşık kakao 

Biraz çikolata( Olmasa da olur ) 

Vanilya 

1 kase ( soğuk ) süt 

1 kase sütün içine bebe bisküvilerini batırıp muhallebinin üzerine sıralayınız. 

Büyük bir kasenin içine 125 gr margarini, 2 yumurtayı, 4 kaşık pudra şekerini,  

2 kaşık kakaoyu, çikolata ve vanilyayı çırpıcı ile çırpılır.( Benmari usulü ) 

15 – 20 dakika çırpılır. Akıcı kıvama gelince bisküvilerin üzerine dökünüz. 

Yapıp sevdiklerinizle yemeniz dileğimle... 

Filiz'ce sevgiler..  

 
Toplam blog
: 3
: 423
Kayıt tarihi
: 09.10.10
 
 

46 Yaşında iki çocuk annesi, iki torun sahibiyim. Bitiremediğim tahsilimi bitirmeye çalışıyorum. Şu ..