Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sarı rengi seviyorum arkadaş!

Mevsim sonbahar; sarı renklerin çağrışım yaptığı bir büyülü atmosferde yürümek, sararan yapraklara bakarak tefekkür etmek, bir gün bu yaprakların sararıp bu dünyadan geçtiği gibi bizimde geçeceğimizi hissetmek ne güzel bir duygu.

Bu hafta yukarıdaki hislerim ve sonbaharın da gelişi ile birlikte sarı rengi işlemek istiyorum. Hayatımızın vazgeçilmezi olan Güneşin ve çok değerli bir element olan altının rengi olan sarı renk en az pigmente sahip olmasına rağmen tonlarının çeşitliliği zenginleştirir bu rengi. Çok fazla rastlanan bir renktir, hüzün ve sonbaharı temsil eder. Herkesin bildiği gibi sarı renk geçiciliği ve çekiciliği temsil eder. Uzaklardan görünebilmesinden dolayı dünya da hemen hemen tüm ticari taksiler sarı renklidir çünkü hem dikkat çekerler hem de belki de bir daha ömrünüzde bu ticari taksiyi göremeyeceğinizden dolayı geçiciliği temsil ederler. Trafik ışıklarında da bildiğimiz gibi sarı renk geçiciliği temsil etmektedir.

Ne yazık ki gözleri en çok yoran renklerden de birisidir. Sakın bebek odalarınızı sarıya boyamayın, çünkü yapılan çalışmalarda sarı renkli odalarda bebeklerin daha çok ağladıkları kanıtlanmıştır. Dikkat dağınıklığı ve hiperaktivite sorunu olan çocukların çalışma odalarında bu renk önerilmemektedir.

Yatak odalarınızın da aileniz ile kavga etmek istemiyor iseniz sarı olmamasına özen gösterin çünkü sarı renk kişilerin agresif duygularını aktive edebilir.

Güven ve süreklilik duygusu vermek isteyen bankacılık sektörü gibi sektörlerde tercih edilmeyen renktir sarı. Sarı rengin geçiciliği temsil etmesinden dolayı tüm bankalar da sarı tonu tercih etmezler. Müşterilerinin daha güvende hissetmesi için…

Bütün bunlarla birlikte işyerinizde mutlu,  üretken ve eğlenceli bir atmosfer oluşturmak ya da verimliliği artırmak istiyorsanız   sarı renk biçilmez bir kaftandır. Ayrıca size ilham verir, inovatif fikirlerin ortaya çıkması gibi bilgeliğiniz arttıkça artar.  Fakat bütün bilgilerin bir anda kafanıza üşüşmesi sizi dağıtabilirde bunu da unutmamak lazım.

Kıyafetlerinde (gömlek, kravat gibi) özellikle sarı ve tonlarını tercih edenlerin sorumluluk sahibi bir kişi olduğu ve aldığı kararlarda cesur olduğu görülür. Ayrıca ilginin kendinde olması gerektiğini ve bakın her şey kontrolümde merak etmeyin der gibidir de. İlgi odağı olmak istediğimiz de, günümüzün enerji dolu ve canlı geçirmek istediğimiz de tercihimiz sarı renk olmalıdır…

Başarının sembolüdür adeta bu özgürlüğü seven renk, bilim adamları ve idealist kişiler bu rengi severler. Çünkü karşınızdakine pozitiflik verir.

Soluk sarı renkleri pek tavsiye etmeyiz. Çünkü hem çürümeyi ya da hatsalığı hem de kıskançlığı simgeler.

İştah açıcı olan renklerde sarı renklerdir. Hazımsızlığa ve sindirim sistemine çok iyi gelir bu renk.

Hayatımda bazen mutluluğumu, bazen de hüznümü yansıtan  sarı renk; hayatımın her anında vardır ve olmaya da devam edecektir. Ben sarı rengi seviyorum arkadaş.

 
Toplam blog
: 233
: 209
Kayıt tarihi
: 12.12.13
 
 

Prof. Dr. Hamdi Temel, 1966 yılında Sorgun'da doğdu, İlk ve orta öğretimini Sorgun'da tamamladı v..