- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Sarımsaklı ve biberli karides nasıl yapılır
Orta boy bir çelik tavada, orta ateşte 7 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırınız ve içine 7 diş ezilmiş sarmısak , 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 2 çay kaşığı tatlı toz biberi ekleyip 3 dakika daha kavurunuz. Isıyı arttırdıktan sonra; 700 gram , kabuklarından ve içi temizlenmiş olan karidesleri ve 3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyiniz. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 7 dakika daha çevirerek pişiriniz. Tuzu ve karabiberi ekleyiniz ve ardından Tavayı ocaktan alınız ve 3 yemek kaşığı maydanozu serpip hafifçe karıştırınız. Afiyet olsun.
Not:Kızgın zeytinyağı içerisine ezilmiş olan sarımsakları dökerken yağın sıçramamasına dikkat ediniz