Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Sarımsaklı ve biberli karides nasıl yapılır

Sarımsaklı ve biberli karides nasıl yapılır
 

Orta boy bir çelik tavada, orta ateşte 7 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırınız ve içine 7 diş ezilmiş sarmısak , 2 çay kaşığı kırmızı pul biber ve 2 çay kaşığı tatlı toz biberi ekleyip 3 dakika daha kavurunuz. Isıyı arttırdıktan sonra; 700 gram , kabuklarından ve içi temizlenmiş olan karidesleri ve 3 yemek kaşığı limon suyunu ekleyiniz. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 7 dakika daha çevirerek pişiriniz. Tuzu ve karabiberi ekleyiniz ve ardından Tavayı ocaktan alınız ve 3 yemek kaşığı maydanozu serpip hafifçe karıştırınız. Afiyet olsun.

Not:Kızgın zeytinyağı içerisine ezilmiş olan sarımsakları dökerken yağın sıçramamasına dikkat ediniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..