Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '13

 
Kategori
İlişkiler
 

Şarlatanlar ülkesinde!

Şarlatan, diploması olmadığı halde, doktorluk yapmaya çalışan sahtekarların genel adıdır. Ancak, şarlatanlık, tıp dışındaki yaşamın birçok alanında da görülür. Şarlatan; bilir geçinen, kendi bilgi, nitelik ve mallarını överek karşısındakini kandıran, dolandıran kişidir çünkü. E böylelerinden de bol miktarda bulunur bu ülkede!

Yukarıdaki tanım; tüccar, din adamı, siyasetçi, bilgin, sanatçı, yazar, çizer, karikatürist, asker, sivil, bürokrat, aydın geçinen entel, akademisyen taklidi yapan öğretim görevlisi ve/ veya şu an aklıma gelmeyen birçok meslek grubunun çakma icracısı için de kullanılabilir elbette.

Şarlatan tüccar; hileli mal satarken sergiler tüm hünerini! Hurafeyle, ezberle, kara düzenle din ticareti yapan, bilgi yerine gelenek ve alışkanları belletender de; din adamı değil, şarlatanlardır; besbelli...

Öğretmek yerine ezberleten eğitimci, siyasetin S'sinden bile anlamadğı halde ülke yönetimine talip olan politikacı, intihalle doçent; alıntıyla, kes yapıştır kopyala'yla profesör olana da şarlatan denir herhal! Ne bileyim! Belki de ben yanlış biliyorumdur! Belli mi olur!

Bilginin şarlatanı, varsayım ve spekülasyonlarla beslerken, o kötü ruhunu; bilim adına hiçbir şey geliştirmenin derdine düşmeyendir kendisi!...

Sanatçı, şarlatan olduğunda, üretmek yerine taklit etmeyi seçer. Yazar, başkalarının düşüncülerini kendininmiş gibi satmaya çalışır! Bir karikatürist için, en iyi şarlatanlık, iktidar yalakalığı yapmaktır! Atarsın şöyle yalandan iki çizgi!... Sonra gel keyfim gel! dolarlar bir, eurolar öbür yana! Oh ne kebap!

Şarlatan asker; toprağını korumak yerine, komutanın bir aferinine satar vatanını!

Şarlatan bürokrat; ne yapar eder, işi kılıfına uydurur! Binbir takla atar icabında! Maksat vatan kurtulsun! Değmeyin bürokratıma! Çok yaşasın!

Şarlatan aydın; ne ülkesi için acı çekmeyi bilir, ne gerçekleri ve doğruları söylemeyi... Devir hangi devirse, şarlatan, o devrin kılığına bürünür çünkü. Aydınların da binbir suratlısı makbuldur bazen... İlişmeyin aydınıma! Mışıl mışıl uyusun!

Enteller hepten şarlatan zaten... Ben ne diyeyim? Sivilinse, şarlatanı binbir türlü... Seç beğen al. Elde kalmaz hiçbiri nasılsa!

Şarlatanlar ülkesinde yaşıyoruz velhasıl... Kimse şarlatanı sevmez. Kimse şarlatanım demez. Gel gelelim, bu ülke şarlatandan geçilmiyor! Artık o nasıl oluyorsa!...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..