Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Şaşırtıcı deney-inanmanın gücü -Plasebo etkisi

Şaşırtıcı deney-inanmanın gücü -Plasebo etkisi
 

Houston'daki Methodist Hastanesinden , ortopedi uzmanı Dr. Bruce Moseley, dizlerinde ağır osteoartrit olan 150 hastayı bir araya getirdi ve onları üç gruba ayırdı. Her grupta 50 kişi vardı. Hastaların 100 tanesine ya artroskopik lavaj(küçük bir görüntüleme tüpü kullanarak dejeneratif ve enfekte dokuların yıkanması) ya da debrimanın(küçük bir emici vasıtasıyla dokuların emilmesi) başka bir türünü uyguluyordu. Üçüncü gruba, yani geri kalan 50 kişiye hileli ameliyat yapılıyordu: hastalara anestezi veriliyor, ameliyathaneye götürülüyor, dizlerinde kesikler yapılıyor ancak başka bir şey de yapılmıyordu.Yani sadece hastanın ameliyat edildiğine inanması sağlanıyordu.

Sonraki iki sene boyunca, hastaların hiç biri kime gerçekten ameliyat, kimeyse plasebo tedavi yapıldığını bilmemesine rağmen, her üç grup da ağrıda ve fonksiyonda hafif iyileşmeler gösterdi. Hatta plasebo grubu, ameliyat olan bazı kişilere göre daha iyi sonuçlar gösterdi.

Şifalanma beklentisi bedenin şifalandırma mekanizmalarını harekete geçirmek için yeterliydi. Başarılı ameliyat beklentisiyle ortaya çıkan niyet, fiziksel değişime yol açmıştı. Düşünsene, plasebo grubu, aynı hastalığa sahip olmalarına ve ameliyat edilmemelerine rağmen , diğerleri kadar bir iyileşme
göstermişlerdi. Bu da zaten ilaçların, ameliyatların insana ne açıdan fayda sağladığını görmemizi sağlıyor. İlaçlar, ameliyatlar ve benzeri şeyler, aslında insanın iyileşeceğine olan inancını arttırarak, iyileşme sürecini başlatıyor. "İlacın etkisi hastanın zihnindedir! " dersek yanlış olmaz.

Bunu bir düşün... İyileşmeni sağlayan şey aslında iyileşeceğine olan inancınsa, bu inanç yardımıyla neler yapabilirsin? Sadece farkına var...

http://gozleriniiyilestirebilirsin.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 14
: 3616
Kayıt tarihi
: 26.01.09
 
 

Yerli ve Yabancı eğitmenlerle Meditasyon - Yoga - Nefes Teknikleri çalışmaları yapan Zehra Teylik bi..