Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '14

 
Kategori
Futbol
 

Sayın Fatih Terim "Kişi kendini bilmek kadar irfan olmaz"

İnsanın en önemli meziyeti kendini tanımasıdır. Türkiye gibi asgari ücretin 1000.-TL nin altında olduğu bir ülkede ayda 900.000.- TL maaş alıp bu kadar kötü çalışmak ve başarısız olmak nasıl bir durumdur? Eğitimi olmayan, insanlar ile ilişkilerinde hep sorunlu olmuş bir insanın yaptığı işde yalnızca kendi çıkarlarını düşünmesi anlaşılamaz bir durum değildir. 

Türkiye, 100 milyona yaklaşan nufusu ve 25 milyona yaklaşan öğrencisi ile önemli bir potansiyel ülkedir. Ülkenin her yaşama biriminde çim futbol sahaları varken ve spora ayrılan önemli finans kaynağı ile dünyada ilk on futbol ülkesi içinde yer alırken FIFA sıralamasında 50 ci sıralarda bulunuyorsa bu yanlışdır.

FTerim, Türk Futbolunun son 30 yılında en çok görev yapmış TD dür. Onun yaptığı görev ile kazandığı ve yaşadığı hayatın yanında Türk Futboluna ne verdiğine bakmak gerekir. Çalıştığı GS kulübünde çalıştığı üç başkanla şiddetli fikir ayrılıkları yaşayarak ayrılan TD, yurtdışında çalıştırdığı iki kulüptede sezonu tamamlayamayarak huzursuz kişiğini tescil ettirmiştir.

TD öncelikle bir yöneticidir. Daha sonra spor adamıdır. Kavgacı ve kaostan beslenen adam olamaz. TD bir sezonda iki defa iki yardımcısı ile tribüne gönderilmez veya gönderildikten sonra milli takımın başına getirilemez. 

TD FTerim in kavgaları bu kadar değildir. Türkiye'nin en önemli FIFA hakemi Orhan Erdemir'in hakemlik hayatını bitiren adamdır. Fiorentina-Tirol maçında Erdemir'in ailesindeki bütün bayanlara cinsel ilişki teklif eden Terim, kendisini oyundan atan hakemin FIFA yaşamını vede hakemliğini bitirerek gücünü acımasız şekilde gösterecek karakterde birisidir.

FTerim her insan gibi kendine herkesten daha iyi tanıyan insandır. Yada herşeye rağmen bu kadar güç kullanan birisi olarak kendini bildiğine inanmak gerekir. Böyle düşününcede bu ülkenin bu kadar parasını almaya hakkı olmadığını ve bu ülkenin zamanını boşa geçirdiğini kolayca söyleyebiliriz. Kişilik ve yüksek egosu ile bulunduğu makamdaki işi yapamadığını söylemek kolaydır.

TD milli takımın çok kolay maçlarda başarısız olmasını ülkenin genel durumuna bağlayarak başarısız olduğu işi sürdürme isteğini ifade etmektedir. Oysa başarısızlık onun iş bilmezliğinin sonucunda ortaya çıkmıştır. Medyaya yansıyan oyuncular arasındaki polisiye olayı çözemeyen ve milli formanın değerini aşağı indiren Terim görevi derhal bırakmalıdır.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..