Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

Sayın Kılıçdaroğlu lütfen istifa et…

Sayın Kılıçdaroğlu lütfen istifa et…
 

Hakkında verilen “dokunulmazlığının kaldırılması isteği” yani fezleke bir anlamda Sayın Kılıçdaroğlu için maskenin düştüğünün, gerçek yüzün ortaya çıktığının bir delilidir. Sayın Kılıçdaroğlu derhal CHP den istifa etmelidir. Zira CHP ye ve ülkeye edebileceği hizmeti asla etmediği ortaya çıkmıştır.

İstanbul sadece coğrafyası, stratejik önemi ile değil, Türkiye’nin bir mini haritası olduğu içinde çok önemlidir. Türk halkının nabzını tutmak isteyenler, onu nerelere götürmeyi planlayanların ilk ve tek baktıkları yer İstanbul’dur.

CHP nin içinde yapılmak istenen radikal değişim için isimler masaya yatırılırken, Sayın Kılıçdaroğlu’nun belediye seçimlerinde, (hem de AKP nin en kuvvetli olduğu dönemde) gösterdiği başarı bir anda yeni CHP için lider olacak isimlerin başına geçmesine yetmiştir. Üstelik Sayın Kılıçdaroğlu kimilerine göre Türkmen, kimilerine göre Kürt kökenli bir Alevidir. Bu özellikleri ile efendiler tarafından oyları ve popülaritesi istendiği gibi ayarlanabilecek durumda olduğu için en elverişli kişi seçilmiş ve Sayın Baykal’a yapılan komik komplo ile CHP nin başına getirilmiştir. O da derhal bütün eski yönetimi uzaklaştırarak kendinden beklenenleri yanına almış ve alkışı hak etmiştir.

Uzun yıllardır CHP nin Kemalist bir parti olmadığını bizler hep biliyoruz. Ancak genlerinde bulunan Mustafa Kemal izlerinin bu partiyi bir gün yine eski konumuna döndürebileceğini umut ediyorduk ve edeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu genlerden etkilenip gerçek bir Kemalist olma yolunda ilerleyebileceğini düşünüyorduk. Gördüğümüz son komedi ise, bizde tam bir hayal kırıklığı oluşturdu.
Özellikle verilen bir sanal fezlekenin sonunda beyefendi aslan kesildi. Kükredikçe kükrüyor. Herkes gibi o da biliyor ki bu meclis büyük oranda zanlılardan hatta suçlulardan kurulu. Sayın başbakan 600 den fazla fezlekeyi doğruladı. Bu yüzden onların dokunulmazlığını asla kaldırmaz.  AKP en azından parçalanmamıza çanak tutan uygulamalar içinde hazır böyle bir meclisi yakalamışken bir çuval inciri berbat etmez.

Karasakallı papazlar, hahamlar ta arkada baş sallıyor. Güdümlü imamlar bunları kucaklamış, asâlarını öpüyor, haçlarını okşuyor, yol veriyor. “Dinler arası diyalog var. Geçin, okullarımıza da girin, dininizi anlatın. Her yere çanınızı dikin!..”diyor, Kılıçdaroğlu’nda de tık yok.

4 yıldır TSK’ya karşı yabancı bir devlet hem de Türkiye topraklarında operasyon yürütüyor. CHP’den en küçük itiraz gelmiyor. “Darbeciler ayıklansın” diyerek hep destek veriyor.

Beyefendiye göre Silivri’de yatanlardan sadece ikisi masum.

Atatürk ve İnönü, alenen “Dersim katilleri” ilan edildi; CHP Genel Başkanı en önde!
Özel yetkili mahkemelerle başlayarak, HSYK, Yargıtay derken yargı ele geçirildi, sayın Kılıçdaroğlu’ndan cılız bir iki mırıldanmadan başka bir ses yok.

Adamlar göstere göstere Sevr’i hortlatacak anayasa peşindeler, beyefendi yanlarında.

Sivil toplum kuruluşları, basın, sendikalar ele geçirildi.  Kemal beyin pek umurunda değil.

En son bayramlarımız elimizden alınıyor, aynı karnından mırıldanmadan başka bir icraat yok.    

Artık beyefendinin üslubu böyle mazereti de kalmadı. Bakın isteyince nasıl gürlüyor. Adalet parti döneminde İşçi partisinin 15 milletvekili ile nasıl iktidara dünyayı dar ettiğini yaşı yetenler ve okuma özürlü olmayanlar bilirler.

Sayın Kılıçdaroğlu lütfen istifa edin. Şimdilik Sayın Hamzaçebi, Sayın Tarhan gibi isimlerle Kemalistleri denetim altında tuttuğunuzu sanabilirsiniz. Durum ise hiç öyle değil.

Yazımızın başında İstanbul’un öneminden bahsetmiştik Bu önemli şehirde kabul görenlerin başa getirildiğine de şahidiz. Bunu bir de siz düşünüp yorumlayın sevgili okurlar.

İzmir 2012

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..