Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '09

 
Kategori
Burs / Staj
 

Saylan'ın ardından Çağdaş Yaşam

Saylan'ın ardından Çağdaş Yaşam
 

Çelikel ve Bülbül Gurubu


Ülkemizde insana dokunarak, onların acılarını ve sıkıntılarını dindirmek için yüreğiyle var olan, bunu bir yaşam biçimine dönüştürmüş olan sevgili genel başkanımızın ardından yerini kim doldurabilir, diye merak eder dururduk. Kimse bir Saylan olamaz, yerini kimse dolduramaz, diye düşünmediğim olmadı diyemem.

İşte böylesi bir ortamda Merkez Yönetim Kurulumuz toplanarak yeniden görev bölümü yaptı ve Genel Başkanlığa Sayın Aysel Çelikel hocamızı getirdi. Çelikel hocamız derneğimiz kurucularındandı ve kendisini son genel kurulda yeniden Merkez Yönetim Kuruluna seçmiştik. Gerek bilge kişiliği, gerek deneyimiyle, gerek Akademisyen kişiliğiyle derneğimize katkı yapacağına öylesine inanıyorduk ki, Merkez Yönetim kurulumuz da böyle düşünmüş olmalı Sayın Çelikel’i, sevgili Saylan hocamızın bıraktığı koltuğa getirdi. Yeni genel başkanımız zor bir görevi üstlenmişti böylelikle.

Bugün Bülbül Gurubu (Avcılar – Şükriye Varlık; Bahçeşehir – Zühal Egemen: Bahçelievler – Nurhan Taşdöven; Merter- Algül Cücenoğlu; Zeytinburnu - Sema Murat; Fatih – Saliha Esen; Bakırköy – Candan Ay; Silivri – Mübeccel Çeşmecioğlu; Küçükçekmece – Zeynep F. Cengiz ve Büyükçekmece Şubesi adına Sebahattin Çılbır) yeni genel başkanımızı ziyarete gittik. Mavi Salondaki toplantımızı Genel Merkez Yönetiminden Olcay Yezdani ve Osman Karaduman da onurlandırmışlardı. Bu aynı zamanda bir tanışma toplantısıydı. Üç saate yakın süren bu birliktelikte yine ülkemiz için önemli konulara değinildi. Toplumsal barışa yapacağımız katkıdan tutun, burslu öğrencilerimizin karşılaştıkları sorunların çözümüne; yeni projelerden tutun, sürdürülmekte olan projelerimize kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Sayın Genel Başkanımız Prof. Dr. Aysel Çelikel hocamız sohbet sırasında o denli güzel mesajlar verdi ki, bugünkü toplantıdan yeniden motive olarak çıktık. Türkan hocamızın ardından derneğimizin aynı kararlılıkla, aynı heyecan ve aynı özveriyle yine özgörevini durmaksızın yürüteceğine olan inancımız bir kez daha pekişti. Kendisine bu onurlu görevinde başarılar dilerken, her zaman artan bir heyecan ve kararlılıkla birlikte çalışacağımıza söz veriyoruz.

13 Nisan 2009 Polis baskınından ve Saylan hocamızın vefatından sonra ÇYDD Şubelerine gelen yoğun üyelik başvuruları artarak devam etmeli ki, her bir duyarlı yurttaşımız da bizim yıllardır tattığımız ülkeye ve insanımıza hizmet etmenin mutluluğunu birlikte paylaşabilmeliyiz. O nedenle de her bir yurttaşımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Lütfen Aydınlık bir Türkiye için, gelin taşın altına soktuğumuz elimizin yanında sizin de eliniz bulunsun!..

Sevgi ve dostlukla…

 
Toplam blog
: 8
: 1525
Kayıt tarihi
: 01.05.09
 
 

1953 Azdavay - Kastamonu doğumluyum. 1971 Kastamonu - Göl İlköğretmen Okulu; 1988 Anadolu Üniversite..