Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '08

 
Kategori
Eğitim
 

SBS'nin İngilizce eğitimine katkısı nedir?

SBS'nin İngilizce eğitimine katkısı nedir?
 

Sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçildikten sonra, Türkiye'de İlk Öğretim okullarında İngilizce öğretimi inanılmaz bir kıskaca girmişti. Öğrencileri İngilizce öğrenmelerine yönelik motive etmek çok zorlaşmıştı ve her geçen gün durum daha da kötüleşmekteydi. Eğitim sistemimizde herşey sınavla ölçüldüğünden, öğrencilerimizin hayatlarındaki tek kıstası derslerin OKS sınavında çıkıp çıkmadığıydı. Öğretmenlerimiz "Çocuklar İngilizce'ye önem verin!" dediklerinde en sık duydukları cevap "Hocam, OKS veya ÖSS'de çıkmıyor ki, neden çalışalım?" oluyordu.

Peki SBS ile ne değişti? İlk bakışta öğrencilerin her sene sınava girmeleri kötü bir şey gibi görünmekte, gönül isterki başka bir çaresi olsun, en azından şimdilik yok. Ancak bu sınavlar sayesinde öğrencilerimiz İngilizce'ye çok daha fazla önem vermeye ve daha fazla şey öğrenmeye başladırlar.

Bu seneki SBS sorularına bakanlar şunu diye bilirler "Hocam öyle diyorsunuz ama sorular bu sene kolay gibiydi!" Evet biraz kolaydı, ancak biz İngilizce öğretmenlerinin beklediği zorluktaydı. Yani ilk sene olduğundan soruların çok zor olmayacağını ön görmüştük. Ancak her geçen sene sorular bizce zorlaşacak ve ilerde İngilizce SBS sınavlarında seçici ders konumuna gelecek. O nedenle bence ön görülerimiz doğru çıkarsa, ilk öğretimde İngilizce öğrenimi çok daha iyi olacak. Şimdiden tüm öğrencilerimize bu sınavlarda ve İngilizce öğreniminde başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 5
: 713
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Burada bulunmaktaki amacım Türkiye'deki eğitim ile ilgili güncel veya gözden kaçan konulara nacizane..