Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Schengen vizesi süre aşımı

Schengen vizesi süre aşımı
 

Schengen Vizesi Süre Aşımı


 

Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi 
Schengen Vizesi Turistik Vize türü ile Schengen bölgesine girdiğiniz zaman size tanınan kalış izni hakkını kesinlikle aşmayın. Schengen bölgesinde vizenin geçerlilik süresi ve Schengen bölgesinde izin verilen kalış süresi her zaman karıştırılan bir konu olmuştur.
 
Schengen vizesi geçerlilik süresi; vizenizin geçerli olduğu tarih aralığıdır. Genellikle 30 gün, 3 ay, 6 ay ve 1 sene geçerli olan Schengen Vizesi alabilirsiniz.
 
İlk vize başvurunuzda genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Aynı ülkeye 2. başvurunuzda 30 gün veya 3 ay geçerli bir vize alabilirsiniz. Daha sonrasında da maddi durumunuz ve temiz bir vize siciliniz olması durumunda genellikle katlanarak maksimum 1 sene geçerliliği olan Schengen Vizesi alabilirsiniz.
 
Schengen anlaşmasına taraf olan ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Lüksemburg, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Ayrıca, AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda ve Norveç de Schengen ülkeleri  ile özel bir anlaşma imzalayarak, aynı kural ve uygulamaları benimsemişlerdir. 
 
Dikkat etmeniz gerekenler:
 
Uzun vize alabilmek için düzenli geliriniz olması SSK primlerinizin aralıksız olarak ödenmesi, banka hesaplarınızın işlek olması her başvurudan önce seyahat masrafları için gerekli olan paradan daha fazla miktarın hesabımızda olması ve başvurudan hemen önce yatırılmış olmaması konsolosluğa güven vermek adına önemlidir. En önemlisi de vize geçerlilik süresini aşmadan Schengen bölgesinde ayrılmak ve Schengen bölgesinde trafik cezası, vize memuruna veya polise mukavemet veya huzuru bozmak gibi herhangi suç işlememiş olmanız gerekmektedir.
 
Schengen Bölgesinde izin verilen kalış süresi; vize geçerlilik süresi içersinde ülkelerde kalabileceğiniz gün sayısıdır. Schengen vizesi gecerlik suresi olan 30 gün için belirlenen gün sayısı 30 gün, 3 ay için 30 gün, 6 ay içinde 90 gün ve 1 sene içinde 180 gündür.
 
Dikkat etmeniz gerekenler:
 
Örneğin 30 gün geçerli bir vizeniz var ve 7 gün kalış izni verilmiş ise belirtilen tarihler arasında toplamda 7 gün Schengen Bölgesinde kalabilirsiniz. 1 -2 saatlik süre aşımlarında dahi para cezası ve 3 ile 5 yıl arası Schengen vize başvurunuzun otomatik ret edilebilir. Kalış sürenizi uzun süre aşıp polis tarafından yakalanmanız durumunda kaçak durumuna düşüp yargılanabilirsiniz ülke kanunlarına göre farklılık göstermekle birlikte en iyi ihtimalle yüklü bir para cezası ve direk sınır dışı cezası alır bazı ülkelerde hapis cezasına bile alabilirsiniz. Kesinlikle vize süreniz dolmadan Schengen Bölgesinden ayrılmanız gerekmektedir. Kaza geçirmeniz, hastalanmanız gibi durumlarda durumlar da hastane raporları ve belgeleri ülkeyi terk ederken sunmak üzere yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
 
Toplam blog
: 22
: 8918
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Shengen Vizesi ve Malta Dil Okulları Eğitim Danışmanı ..