Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '13

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Schwetzingen gezilecek yerler

Schwetzingen gezilecek yerler
 

Schwetzingen


Biraz tarih, biraz doğa ve benzersiz parkları ile Schwetzingen, Avrupa gezinizin bir parçası olması gereken bir yer. Dışarıdan baktığınızda küçük bir balıkçı kasabası havasında fakat gezmeye başladığınızda içerisinde kaybolacağınız parkları, tarihi binaları, sarayı, kalesi ve kırmızı renkli camisi ile etkileyici bir şehir.
 
Almanya'nın Baden Württemberg eyaletinde Mannheim'dan 15 km uzaklıkta olan Schwetzingen, iyi korunmuş kalesi, sarayı ile görülmeye değer. Sokaklarında attığınız her adımda tarihten izler bulmanız mümkün. Aslına uygun olarak dekore edilen evleri sokaklara tarihi bir hava katıyor.
 
Almanya'nın ilk camisi olma özelliğini taşıyan kırmızı renkli cami hem tarihi açıdan hem de hikayesi hayli ilginç. Hiç ibadet yapılmayan bu cami dönemin kralı sarayının bahçesine Avrupa'da olmayan bir yapı yapmak istemiyle başlar ve Fransız mimara İstanbul'da gördüğü camilerin bir benzerini inşa ettirir. 
 
Büyük bir parka sahip olan sarayın avlusunda adeta kaybolacaksınız. Büyük bir gölet, yürüyüş alanları, akar sular derken bir bakmışsınız sanki bir ormanda kamp yapıyormuşsunuz hissi uyandıracak. Park içerisinde yer alan onlarca heykel ayrıca dikkatinizi çekecektir.
 
Bu güzel şehirdeki gezimizin videosunu çekmeden olmazdı. Youtube üzerinden izlemek için tıklayın.  
 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..