Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '18

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Şebinkale Şiir Şenlikleri ve Ödül Yağmuru Ardından../Müzeyyen Keskin

Şebinkale Şiir Şenlikleri ve Ödül Yağmuru  Ardından../Müzeyyen Keskin
 

14-21/05/2018 tarihleri arasında,  21. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması ve ödüller, Şebinkarahisar da yarışan şiirler Komisyon tarafından değerlendirilerek. Birincilik kazanan şiirler ve diğer ödül kazanan sanatçılar belirlendi. Şebinkale' de yine; dolu dolu etkinlikler rüzgarı esti. Mini konserler, Karma sanat sergisi, esince esintiler özel resim sergisi, şairinden imzalı şiirler, şiir sohbetleri anı fotoğrafları ile süper bir yoğunluk yaşandı. İmzalı sayfalar armağan ettik ve kitaplarımızı imzaladık.

...

 19-20/ 05/ 2018 tarihlerinde bulunduğum;  7 gün 7 gece Şebinkale Şiir Şenlikleri’nde çok güzel kareler, çok güzel paylaşımlar oldu. Şiir yorumları, mini konserler,  geziler, resim sergisi ve imzalar attık şiirlerimize ve Amasya Sevdası imzaladık. Masamızda şebingülleri ile doluydu. Canlı yayınlar yapıp görsellerde sosyal paylaşım sitelerinde paylaştık. Şebinkarahisar Sevdası, Amasya Sevdası, Karadeniz Sevdası, Türkiye Sevdası konulu karma sanat sergisi...

 Şebinkarahisar Atatürk evi ve bahçesi her yıl şenliklerde gerçekten şenleniyor. Rahmetle yaad ediyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu ülkenin kurtuluşun da emeği geçen tüm insanlarımızın ve gazilerimiz den Allah razı olsun ve de tüm şehitlerimize rahmetler diler, mekanları cennet olsun. Dualarımızı gönderdik. Ayrıca Şehit Ufuk Akdağ’ın evi ziyaret edildi kocaman Türk bayrağı takılıydı, Şebingülleri arasında, dualar ettik başsağlığı diledik aile ve akrabalarına.

 Etkinliğimiz devam ediyor; ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet Okuyar başkanlığında; Şair, Ressam, TSM sanatçısı Esin Ender Çiftcioğlu, Selma Yavuz, Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin, Canan Keskin, Yerel Sanatçılar Ali Yolcubal, Orhan Çukurtaş, Remzi Gömürlü‘’ Sılaburcu ‘’ Fotoğraf sanatçısı ve ses ve saz ustası Uğur Çakın  saz ile  Ali Yolcubal  Kaval ile Orhan Çukurtaş da kemence ile mini konserler verdiler. Ayrıca Esin Ender mini konserlerine tek tek fon yaptılar diğer yöre sanatçıları.  Bir birinden değerli sanat müziği şarkıları ve yöre türküleri seslendirildi . Bu arada ziyaretçiler sergiyi gezmeye devam ediyorlardı. Bazen hava çok güzel güllük güneşlik bazen bir fırtına  gök gürültüsü ve şimşek arkadan yağmur.  Bir bakmışsınız ki az sonra güneş açmış. Oruç ayına denk gelmesi de ayrı bir güzellik.

 19 Mayıs 2018 Çok özel bir gün Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olması o gün ödüllerimizi almamız ayrıca gurur vesilesi oldu. Ve Galata Sarayın Şampiyonluk kutlamasıyla etrafı çınlattı gençler yeri göğü, resmen o yağmur altın da taraftarlar, çok güzel görüntülerdi dostane, çoşku bir aradaydı. Soğuk gecede bizlerde çay ve kahve içerek ısındık.

 20 Mayısta Sevgili arkadaşım Esin Ender Çiftcioğlu yönetiminde arabasıyla Tamzara da bulunan akıllı sudan yanımıza aldık. Tamzara, Kümbet Yaylasını, Çobanlar Çeşmesini, Tablosunu yaptığı Halil Rıfat Paşa tüneli, Keşap engin ve çok  virajlı yollardan geçtik. Tabi her geçtiğimiz yerde doğa güzellikleri insanın sızlayan yaralarını hatırlatıyor.‘’ memleketim’’ gibi bir taraftan da ciğerlerimizi bol bol oksijen doldurarak fotoğraf çekerek, yedi renk yeşilin tonlarının olduğu ormanları geçerek hele de sarı çiçeklerin yeşillikler üzerinde yaka iğnesi gibi durması, çam , çınar, gürgen, meşe ağaçlarının tepesine bulutların dansı yer yer çamların tepesine bulutların misafir olmaları görülmeye değerdi doğrusu. Yol boyu rastladığımız yerel meyvelerden doğal ürünlerden satın alarak devam ettik yolculuğa. Tabi bu arada Esin hanımın ‘’ Naz Şebingülü’’ bestesini  zevkle  eşlik ederek ve dinleyerek  yolculuk  keyifli idi  ve sevgili Selma arkadaşım çok hoş kıpır kıpır espiritüel can bir arkadaş tanıdığıma mutlu oldum. Esin hanımın usta sürücülüğünü de tebrik ederiz. Çok teşekkürler Esin hanım.. Yılan gibi kıvrılıp giden yolları aştık ve Görele’ye geldik. Hikmet Okuyar beyin de yolları mekanları tarif ederek yolculuk anında yaşadığı hikayeleri de dinledik Canan sağolsun bizi görüntülemekle meşguldü sevgili fotoğrafçım..

 Görele; Doğa harikası bir yer sahil boyu evlerin yerleşim mi gerdan gibi görünüyor. İlk akla gelen Nihat Çelik bey hemen arayıp, hal hatır ettik rahatsız olduğunu öğrendik. Çok geçmiş olsun. Görele için de şiirler yazıldı antoloji yapıldı. 1,2,3. Birincilik kazandılar ve kitaba girenler de Katılım belgelerimizi aldık. Ayrıca; Hikmet Okuyar bey de ‘’TAKDİRNAMELERİMİZİ’’  hazırlıyor.  Görele de deniz içine doğru kordon boyu yürüdük ve dinlenme yerlerin de oturduk. Bir çok öğrencilerle karşılaştık konuştuk fotoğraflar çekildi. Şiirler yorumlandı, sohbetler edildi. Güzel atmosferdi. Yol boyunca Hikmet bey Türkiye Sevdası ve sayfalarından paylaştı.

 Ödüllerden;  3 kg. özel somun ekmek , cevizli helva, dut pestili, köme, şair kalemlerimizi aldık. ‘’ ŞİİRE ÜSTÜN HİZMET’’ Ödülü aldık. Çok teşekkür ederiz. Ödüller yaptığınız hizmetlerin ve paylaşımların yanısıra geleceğe bir yük bindirmektedir daha çok çalışmak daha çok üretmektir.

 Görele de iftarlar açıldı, deniz kenarı güzel bir restoran yemekten sonra. Görele Öğretmen evine doğru yola çıktık. Yerimizi ayırtmıştık. Öğretmen evi de çok ilginç üst yolla alt yol arası yeşilliklerin, güllerin arasında mistik bir yer. Çaylarımızı içtik yemekler yendi ve sahurluklar hazırlandı. Saat 2 de de sahur yapıldı. Öyle güzel oksijeni var ki.

 Sabah öğleye doğru tekrar çıktık yolları aşarak Şebinkarahisar’a ulaştık. Yatılı Şebinkarahisar orta öğretimini ziyaret ettik öğrencilerle sohbet ve hatıra fotoğrafları çekildi. İlgimi çeken şey öğretmen ve öğrencilerle duvarlar, yer, okul merdivenlerine çok güzel resimler yaparak çok hareketli ve canlı bir okuldu. Tebrikler akıl edenleri. Oradan da vedalaşma vakti geldi. Biz Amasya’ya Hikmet bey Bursa’ya, Esin hanım ve Selma hanım da Ankara, yollara revan olduk..  Biz Taşova’ da inerken Hikmet bey Bursa’ya devam etti.  Taşova öğretmen evinde konakladık.

 Ertesi sabah da Uluköylü Süleyman Sayar aradı burada olduğumu söyleyince hemen geldi sağolsun. Görüştük kısa sohbetten sonra bizim Esença’ya gitmemiz gerekiyordu 11.00 arabasına yetiştik hep yüreğimizde annem, babamı çok özledik onlar bizi bekliyorlardı, diye duramadık yerimizde gittik kabirlerini ziyaret ettik, dualarımızı ettik cümle meftalara. Öyle sesizdiki ne ses var ne de soluk başlarında durduk dertleştik biraz. Eminim ki bizi görüyorlardı. Belki de göz yaşlarımızı siliyorlardı elleriyle ama biz göremiyorduk. Rabbim cümle ölmüşlerle birlikte ruhları şaad olsun onları cennetine alsın, azap çekmesinler inşallah. Çeltek baba türbesine de duamızı gönderdik.  Sonra Bahçemize çıktık oranın temiz havasını anne, baba emeklerinin havasını kokladık. Su sesi kuş cıvıltıları ve yeşillikler arasında küçük anılarımızı yaad ettik ve kısa canlı yayın yaptık. Verilen emekleri gördük yalnız bazı ağaçların kuruduğunu gördük bu da çok üzdü bizi. 

 Tekrar yola koyulduk. Taşova’ya geldik öğretmen evine ayrıca;  Türkiye Sevdası ve Amasya Sevdası Taşova Öğretmen evi kütüphanesine armağan edildi. Eşyalarımızı toparlayıp yüreğimizde buruklukla saat  24.00  de arabaya binip Ankara’ya döndük. Bir etkinlik daha bitti darısı gelecek etkinliklere.

 Doğal ortamlarda yapılan etkinlik ancak bu kadar güzel olurdu. Teşekkürler Hikmet Okuyar beye ve Şebinkarahisarlılara..

Başka bir gezi etkinlik anılarımı yazmak üzere hoşcakalın.. Selam sevgi, saygılar gönderiyorum değerli okurlarımıza. Şimal Yıldızı..

*

Müzeyyen Keskin

Amasyaşat Başkanı

 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..