Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '19

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Şebinkarahisar Festivali

ŞEBİNKARAHİSAR’DA CEVİZ FESTİVALİ ve KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

Müzeyyen KESKİN

12-19/08/2019 tarihleri arasında ŞEBİNKARAHİSAR’da Festival kapsamlı Şebinkarahisar Belediyesi tarafından aldığımız davet üzerine. Atatürk Evi ve müzesi önünde yaptığımız şiir ve fotoğraf sergileri, imza günü, sahne de şiir yorumu ve takı tasarımları sergilendi. Canan Keskin de Fotoğraf sanatçısı olarak katıldı. Etkinlik boyunca, fotoğraf, canlı yayın ve videolar çekti.

Şebinkarahisar 6. Kültür Sanat ve Ceviz Festivali üç, dört gün boyunca muhteşem bir şekilde kavgasız, gürültüsüz, kazasız, çok kalabalık güler yüzlü insanların hasret gidermeleri yoğun kalabalıkta göze çarpanlar arasındaydı.

Hikmet Okuyar ATATÜRK Evi ve Müzesinde 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri 12 Ağustos 2019 tarihi itibariyle ŞİİR ŞENLİKLERİNİN ŞÖHRETLER ŞEHRİ ŞEBİNKARAHİSAR’DA yapıldı. Sergimiz yoğun ilgi gördü. Öğrencilerle ve ziyaretçilerle şiir sohbeti ve şiir yorumları yaptık. Sergimizi ziyaret edenler arasın da Gazeteci yörenin medyası gazete çıkaran Gülsen Akyol Mutlu’da vardı. Yöre sanatçıları ve fotoğraf sanatçıları da gezdi internetten paylaşımlar yapıldı. Sergi etkinliklerimiz, Dünyaca Ünlü Şebinkarahisar Konulu : Yolların Çilesi yorumu ile devam etti.

Şebinkarahisar Kalesi gezildi anı fotoğrafları çekildi. Fatih Sultan Mehmed’in 15 günde askerlerine yaptırdığı camiyi gezdik. Taşhanlar'da restorasyon vardı. Şebinkarahisar Azerbaycan Cumhuriyet Meydanındaki tarihi çeşmeyi ziyaret ettik.

Öncelikle Bu festivali hazırlayıp sunan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Sn. Şahin YILANCI’ya, Kaymakam Sn. Taner TENGİR ve komite üyelerine Özel Kalem Müdürü İrem Okuyar’a, Başkan Nejat Okuyar’a, Hikmet Okuyar Beye ve emeği geçen herkesi tebrik ve teşekkür ederim. Şebinkarahisar Belediyesi çok iyi ağırladılar teşekkür ederim.
Güzel bir etkinliğin ardından hoş sedalarla döndük. Dilerim gelecek senelere nasip olsun. Selam, saygı, sevgiler gönderiyorum.

Hoşca kalın

Şimal yıldızı

 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..