Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '21

 
Kategori
Doğal Hayat
Okunma Sayısı
27
 

SEBZE DONDURMA

                              SEBZE DONDURMA İŞLEMİ NASIL OLMALI
 
Yaz aylarında genellikle kışa hazırlık olması adına , buzluklarımıza yaz sebzelerinden koyarız . Bunun için besin değerlerinin kaybolmaması ve dolapta yiyeceğin tadının bozulmaması için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunmakta . Sebzeler, kaynayan suya bırakıldığında gözenekleri kapanır ve vitamin-mineral kaybı önlenmiş olur. Sıcak sudan çıkardıktan sonra sebzeler daha önceden hazırlanmış buzlu suya konulur. Sıcak sudan sonra soğukla temas ; sebzelerde renklerin canlı kalmasını ve vitamin değerinin korunmasını sağlamış olur. Soğuk sudan çıkarılan sebzeler , iyice süzüldükten sonra içinde hava kalmayacak şekilde sıkıca ambalajlanmalı.Suyu iyice süzülmeyen , ıslak şekilde dondurulan gıdalarda buz kristalleri daha fazla olacak ve gıdanın bozulma süresi hızlanacaktır .
 
Sebze satın alındıktan hemen sonra , aynı gün dondurmak ve max 5 ay içinde besini tüketmek ilk günkü tazelik ve tadında bir lezzet bırakacaktır damakta .
 
 
Afiyet olsun :)
 
DYT.Lalenur BALCI 
 
ETEM SEVİK bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 104
Kayıt tarihi
: 03.12.14
 
 

Sağlıklı beslenme ve kişisel gelişimle ilgileniyorum ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster