- Kategori
- Doğal Hayat
SEBZE DONDURMA
SEBZE DONDURMA İŞLEMİ NASIL OLMALI
Yaz aylarında genellikle kışa hazırlık olması adına , buzluklarımıza yaz sebzelerinden koyarız . Bunun için besin değerlerinin kaybolmaması ve dolapta yiyeceğin tadının bozulmaması için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar bulunmakta . Sebzeler, kaynayan suya bırakıldığında gözenekleri kapanır ve vitamin-mineral kaybı önlenmiş olur. Sıcak sudan çıkardıktan sonra sebzeler daha önceden hazırlanmış buzlu suya konulur. Sıcak sudan sonra soğukla temas ; sebzelerde renklerin canlı kalmasını ve vitamin değerinin korunmasını sağlamış olur. Soğuk sudan çıkarılan sebzeler , iyice süzüldükten sonra içinde hava kalmayacak şekilde sıkıca ambalajlanmalı.Suyu iyice süzülmeyen , ıslak şekilde dondurulan gıdalarda buz kristalleri daha fazla olacak ve gıdanın bozulma süresi hızlanacaktır .
Sebze satın alındıktan hemen sonra , aynı gün dondurmak ve max 5 ay içinde besini tüketmek ilk günkü tazelik ve tadında bir lezzet bırakacaktır damakta .
Afiyet olsun :)
DYT.Lalenur BALCI