- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Sebzeli patates boranisi

görsel netten alıntı
Bu borani diğer boranilerden tamamen farklı. Hem kahvaltıda, hem salata olarak, meze olarak ve yemek yerine de yenir. İçinde çeşitli sebzelerin olması vitamin bakımından daha kuvvetlidir. Hem yapılışı kolay, hem de çok lezzetli oluyor.
YAPILIŞI
Kişi adedine göre 2 şer patates alınır ben 6 patatesle yapıyorum. Düdüklü tencerede haşlanan patatesler soyulup, küçük, küçük küp şeklinde doğranır büyükçe bir kâsenin içine konur. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ dökülür ve önceden yıkanıp küçük, küçük doğranan 1 baş soğan, 3 yeşil 2 kırmızıbiber, yıkanıp soyulan ve rendenin büyük kısmı ile rendelenen 1 havuç eklenir ve yanan ocakta çevrilir. Pişen sebzeler doğranmış patateslere ilave edilir. Üstüne isteye bağlı tuz, kırmızı pul biber eklenerek kavrulur. Ayrı bir kapta varsa torba yoğurdu yoksa normal susuz yoğurda 4 diş sarımsak rendelenip karıştırılır ve patateslere ilave edilerek karıştırılır.
Bir tavaya 2 kaşık tereyağı konulur eritilir. Önceden rendelenen 3 diş sarımsaklar çevrilir ve 2 kaşık sulandırılmış salça konularak pişirilir. Sıcak sıcak, yoğurtlu patateslerin üzerine dökülerek karıştırılır. Üzerine önceden ayıklanıp yıkanmış ve ince kıyılmış maydanozla süslenir.
Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ