Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '14

 
Kategori
Güncel
 

Seçilmiş insanlardan bir demet

Seçilmiş insanlardan bir demet
 

Yine  kafacığımın tasını bir tarafa fırlattıran konuşma ile benim kafada ne tas kaldı ne akıl!  Allahım sen aklımı koru yarrabi!!! Sayın büyüğümüz; biz seçilmiş insanlarız o kadarda farkımız olsun diye kendinin üstün olduğu şeklinde bir demeç verdi. Bunlar bırakın avşar kızının, benim megolamanlığımıda solladılar.

SEÇİLMİŞ İNSAN..... Ne demek? İnsanlar iki gruba ayrılır. 1.  Kalbur üstü  2. kalbur altı olmak üzere; Önce kalburu eline alırsın, içine insanları koyarsın sallarsın. Kalburun üstünde kalanlar üst sınıf seçilmiş insanlar grubuna dahil olur. Kalburun üstünde kalamayanlarda kalbur altı insanlar grubuna dahil olur.  Kalbur  Allah tarafından mı, yoksa bizim gibi Allahın yarattığı kullar tarafından mı sallanır orası bir muammadır.  Seçilmiş bir insan olmak tabiki de güzel ama keşke bunu kuruntu ve kendilerine sunulan bir ayrıcalık olarak görmeselerdi. Neymiş efendim!!  Kendileri seçilmiş insan olduğu için; maaşları farklı olmalıymış. (zaten asgari ücretle aralarında dağlar var, haklılar)  Neymiş efendim bir villaları olmasınmıymış.(Tabikide milletin sarayları varya onların niye bir villası olmasın) Kırmızı ışıkta beklemeden geçebilmeliymişler. ( tabi hayati kararları almak için bir yerlere yetişmeleri gerekiyor) Trafik cezası ödemesinlermiş.  (ayıp ettiniz! Zaten adamlar üç kuruş para alıyor onuda trafik cezasınamı versinler) Katkı payı ödemesinlermiş. (ödemsinler kardeşim seçilmiş bir insan oldukları için gittikleri hastanelerin reklamını bedavaya yapmış oluyorlar. Hastanelerin onlara kendilerini tercih ettikleri için geri ödeme yapmaları gerekir.)  

Sayın büyüğüm, seçilmiş insan oldukları için daha bir sürü ayrıcalık istedi de benim hafızamda yer edenler bunlar, kalbur üstü insanların haklarıymış. Gelelim kalbur altı insanların haklarına tabikide bu gruba dahil olduğumuz için yazmadan geçemeyeceğim.Ne hakkından bahsediyorsunuz kardeşim! Nefes almamız bile bizlere sunulan bir lütufken; seçilmiş insanlara seçmeye devam etmek ve hizmet etmekde  bir ayrıcalıktır. Maden ocaklarında ölmek, iktidar ile aynı düşünde değilsen eğer biber gazı ve tomaların şiddetine uğramak bir ayrıcalıktır. Ayrıca kalbur üstü insanlarımız milyarlarla geçinemezken, bu ülkede asgari ücretle geçinmek bir ayrıcalıktır. Daha hangi özelliğimizi yazayım kısaca dediğim gibi nefes almak bile bizlere sunulan bir lüksdür.  Kalbur altı insanların ne gibi bir lükse ihtiyacı olabilirki? Zaten onlar kalburun altına düşmekle baştan kaybettiler.

Umarım bir gün kalbur altı insanlarında kalbur üstündekiler kadar olmasa bile birşeylere ihtiyacı olduğu, seçilmiş insanlarımızın aklına gelir. Sonuçta onlar Allah tarafından değil; bu kalbur altı insanlar tarafından seçildiler, kendilerine hizmet etsinler daha iyi şartlarda yaşasınlar diye. Evet seçtik; ama kendilerne değil, millete ve vatana hizmet etsinler diye seçtik. Sanırım yanlış anladılar!!! 

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..