Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '09

 
Kategori
Mizah
 

Seçim anketi Finike/Antalya

Seçim anketi Finike/Antalya
 

SEÇİM ANKETİ / FİNİKE

BAĞIMSIZ : % 57

KARARSIZ : % 43

ERYA Araştırma Grup adına Antalya ili Finike ilçesinde yüz yüze görüşme yoluyla çeşitli mahallerde, eşit olmayan sosyal gruplar içresinde, yapılan anket sonucunda, inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı.

Araştırma grubunun 03 – 04 Mart 2009 günü Antalya ili Finike ilçesinde bizzat yüz yüze yapmış olduğu mahalli seçimlerle ilgili araştırmada; ilginç bir gerçek ortaya çıktı. Birçok sosyal gruba ait katılımcılardan oyunuzu kime vereceksiniz sorusuna %57’ si bağımsız adaya, %43’ ü de henüz bu konuda kararsız olduğu yönünde görüş bildirdi.

Katılımcılardan bağımsız adayın kimliği sorulduğunda ise Celal Hoca olduğu ancak açık kimliğinin bilinmediği yönünde bilgiler alındı.

Araştırmacı bir yanı bulunan gör söyle muhabiri yapmış olduğu araştırma sonrası Celal Hoca’ yı bulduğu ancak kendisinin Sahilkent Beldesinde oturması nedeni ile zamanında yapmaya kalktığı bağımsız belediye başkanlığı adaylığından çekildiği öğrenildi.

Konu ile ilgili Celal Hocadan alınan bilgilerden ise esas çekilme gerekçesinin kendine güvenememesi olduğu, oy kaygısı taşımadığı, kendisinin de dâhil kimsenin oy vermeyeceğini bildiğini beyan etti. Gör söyleye açıklamalarda bulunan Celal hoca bu kadar sevilmesinin altında yatan ana nedeninde bu olduğunu söyledi.

Celal Hoca Finike ilçesi ve beldeleri olan Hasyurt, Sahilkent, Turunçova ve Yeşilyurt’ ta oldukça sevilip sayılan birisi olmasına rağmen, bugüne kadar hiçbir partiden teklif almadığını, şayet güçlü bir partiden teklif alırsa önümüzdeki seçim döneminde aday olmayı düşündüğünü de söyledi.

Aday olursa da bangır bangır bağıran seçim arabalarından; nam yürüsün, uyuyan çocuklar uyansın, ders de olan öğrencilerin dikkati dağılsın, hasta yatanlar rahatsız olsun diye ses kirliliği için 100’ e yakın 100 desibel üstü ses sistemlerine sahip araç alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca Celal hoca devamla çöp kirliliği için ise afiş, bildiri, kart ne kadar kâğıt ve naylon türevi madde varsa getirerek dağıtacağını da sözlerine ekledi.

Bir çalışma için ayrılması gerektiğinden Celal Hoca ile sohbetimiz ileriki günlerde de devam edecek.

Gör. Söyle Muhabiri E.R.YALÇIN

 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..