Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Seçimlerimizden ibaretiz...

Seçimlerimizden ibaretiz...
 

Bir günde bin küçük seçim olabilir. Hepsi önemlidir.


Yıllarca üzerinde düşündüğüm, araştırdığım konulardan biridir seçimlerimizdir. Kendimizi bildiğimiz, hatırladığımız anlardan itibaren durmadan seçim yapıyoruz. Belki de bu dünya ya gelirken anne babamızı ve kardeşlerimizi bile seçiyor hatta ve hatta daha ötesi kimi ve neleri deneyimlemek istediğimizi dahi seçiyor olabiliriz. Dedim ya belki kim bilir? Çünkü hala varoluşu tartışırken bunları konuşmak bile çok uç gelebilir.

Ana okul ve İlköğretim seviyesinde okulla ilgili ilk seçimimizi anne ve babalarımız yapıyor, daha sonraki yıllarda eğitim ve öğretimle ilgili seçimlerimizi kendi yetenek ve becerilerimize göre ayrıca da bizleri seven ve en iyi yerlere gelmemizi arzu eden anne ve babalarımızın bizleri yönlendirmesi hatta biraz da dayatmaları ile yapıyoruz. Okul hayatımızı tamamlayıp arkasından iş seçimine sıra geldiğinde ise birebir uzmanlık gerektiren bir alandan mezun değil isek okulumuzla ilgisi olmayan bir alanda da iş seçimimizi yapabiliyoruz.

Seçtiğimiz ve başladığımız bu işi deneyimledikten sonra belki çok mutlu bir çalışan belki de çok ama çok mutsuz bir çalışan olabiliyoruz. Neden mi ? Çünkü bir işi yapabilmek için yetenek ve beceri yeterli olabilir ancak mutlu bir çalışan olmak için o işin hem ruhumuza hem beynimize hem de yetenek ve becerilerimize hitap etmesi gerekir.

İşin arkasından ise  sıra evlenmemize ve yuva kurmamıza geliyor. Kendimize eş seçmek zorunda kalıyoruz. Aynı okul ve iş seçiminde olduğu gibi ya özgür irademizle ben karar verdim bu kişiyle evleniyorum diyoruz yada ailemizin de onayladığı bir eşle yuva kuruyoruz. Belki de en büyük şansa burada ihtiyacımız olabilir.  Neden mi? Bir ömür geçirmeyi arzu ettiğimiz evliliklerimizde,  yapmış olduğumuz bu seçim o derece önemli ki ya mutlu, mesut ve sağlıklı bir evliliğin temellerini atıyoruz yada sürekli huzursuz ve mutsuz evliliklerimizi ailelerin yada evlatlarımızın hatırı için sürdürmek zorunda kalıyoruz.

Seçimlerimiz sadece bunlardan mı ibaret elbette değil, arkadaşlarımız, dostlarımızı seçiyoruz, sağlığımız için kendimize çok iyi bakmayı yada doktorlarımızı seçiyoruz, beslenmemiz için sağlıklı beslenmeyi yada sadece  ve sadece midemizi mutlu ve mesut etmeyi seçiyor ama her geçen gün sağlığımızdan kaybetmeyi göze alıyoruz.

Arabamızı seçiyoruz, tatilimizi seçiyoruz, izleyeceğimiz filmi seçiyoruz, nasıl ve nerede eğleneceğimizi seçiyoruz.

SONUÇ MU? Biz seçimlerimizden ibaretiz. Şimdi dönün ve hayatınıza bir bakın.

İşinizde başarılı ve mutlu musunuz?

Evliliğinizde arzu ettiğiniz saadeti yakalamış mısınız?

Sağlıklı mısınız?

Sosyal Yaşantınız nasıl?

Dost ve arkadaş çevreniz  nasıl?

Kısacası seçimlerinizi doğru yapmış mısınız?  Yapmışsanız  ne mutlu size şanlı kesimin içerisinde yer alıyorsunuz.

Yapmamışsanız üzülmeyin toplumun yüzde 80 i seçimlerinin bedelini ödüyor. Önemli olan geçmişte yapmış olduğunuz hatalı seçimlerden ders almanız.

Ve her ne olursa olsun her gün ama her gün; yeni bir güne başlarken aşağıdakileri de seçimleriniz arasına eklemeyi asla ihmal etmeyiniz

Sevmeyi; Gülmeyi ; Azmi ; Sabretmeyi;  Yüceltmeyi; İyileştirmeyi ; Vermeyi; Mücadele etmeyi;  Öğrenmeyi, Dua etmeyi ;

Ve tüm bu seçtiklerinizle ÖLMEYİ DEĞİL, YAŞAMAYI SEÇMEYİ ASLA UNUTMAYINIZ.

 
Toplam blog
: 43
: 983
Kayıt tarihi
: 22.04.12
 
 

İşletme  mezunu. Kurumsal şirketlerde satınalma, muhasebe, halkla ilişkiler üzerine çalıştı. Kişi..