Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '22

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

SEÇMEN SENDİKASI

SENDİKA

Bilindiği gibi sendikalar işçilerin ve işverenlerin; iş, kazanç, toplumsal ve kültürel konularda çıkarlarını korumak ve daha da geliştirmek amacıyla kurdukları birliklerdir.

SEÇMEN SENDİKASI

1) Demokratik siyasi hayatın ikinci vazgeçilmez unsuru, siyasi partilere karşı "Seçmen Sendikası"dır.

2) Ülke genelinde pek çok siyasi partiye karşı, yasal olarak tek yasal Seçmen Sendikası kurulmalı, başka seçmen sendikasına izin verilmemelidir. Siyasi partilerden esirgenmeyen Hazine Tardımı, kayıtlı üyesi oranında Seçmen Sendikasına da yapılmalıdır.

3) Seçmen Sendikası, seçmeni bilinçlendirecek; futbol takımı tutar gibi siyasi parti taraftarı olnları, Müşteri Seçmen olarak eğitecek seminerler ve etkinlikler düzenlemelidir.

4) Siyasi partiler vaatlerine destek verilmesi için sendikaya öneride bulunmalıdır.  Sendika iktidarı kazanma şansı yüksek parti ile ya da onun yakın rakibiyle destek sözleşmesi yapabilmelidir.

5) Sendikayla sözleşme yapan ve iktidar olduktan sonra vaatlerini yerine getirmeyen partinin, Genel Başkanı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu üyeleri;  siyasi yasaklı olmalı, siyasetle ilişkileri kesilmelidir. Bir tarafta etkin oy desteği, öbür tarafta koltuk... Koltuğunu riske edemeyene güvenilebilir mi?

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..