Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Şehitlerimiz önemsizleşti mi?

20 Haziran'da 300 teröristin etrafı çevrildiği açıklanmıştı tıpkı daha önce rakam olarak 5 üstü şehit verdiğimiz günlerde ki gibi. Sonuç ne oldu unutturma çalışmalarının 80 sonrası çok yoğun olarak işlendiği ülkemin vatandaşları bu olayı da unuttu sormadı kimse ne oldu bu teröristler yada gerçekten de etrafını sardık mı? Bu fakir ama gururlu halkın ateşini söndürmek için yoksa yalan mı söylendi her defasında olduğu gibi bu olaydan sonrada her gün 1,2 şehit vermeye devam ettik gazeteler görmedi çünkü sayısı az onlara göre "kurtarmıyor be abi" haber yapma değeri yok eğer bu söylediğimin tersi olsaydı bangır bangır zaten yaparlardı !
Şimdi yine Hakkari'de 8 şehit verdik bakıyorum haber sitelerine hiç birinde isimleri yok isimleri önemli de değil bazılarına göre mesela yaklaşık 15 gün önce yine aynı bölgede verdiğimiz 8 şehidin ismini hatırlayan var mı ama böyle basit değil orada tanıdığı olan için değil her şehit haberinde yüreği hop oturup kalkan için değil verdiğimiz şehitlerin tanıdıkları hiç bir zaman o isimleri şehit oldukları yerleri unutmazlar.

Şehit olan sayısı çok olduğu için ülkeyi yönettiğini düşünen kişiler cenazelere gidecek sayı az olunca umursanmıyor arada onlarada "iş çıkıyor". Gazeteciler yine tarihe bir kara leke gibi evlerin içine girecek şehitlerimiz üzerinden o acı üzerinden o ağlayan bayılan ana babamız üzerinden rayting yapıcak oysa yapması gerek çok farklı olmalıyken. Belli kurumlar onlarca yılldır yaptığı aynı açıklamaları yapacak. Sonuş yine aynı olucak.Yıllardır bir bıçak var ve bir kemik hep dayanıyor birbirine ama bakalım Şemdinli düşünce mi kesicek artık bilemiyoruz.

Yazıyı bitirmeye yaklaşırken demokrasiye sözümü getirmek istiyorum, eskiden krallar varken halk kralın yaptığından pekde sorumlu değildi çünkü o kralın emri kanundu yine de devirmek ellerinde olmasına karşın demokrasilerde ki kadar suçlu olamazlar. Oy verdiğimiz kişilerin yaptıklarından bizlerde sorumluyuz o kişi birilerine zulüm yapıyorsa bizden aldığı kuvvetle yapıyor birilerinin ölümüne göz yumuyorsa bizim yüzümüzden yani suça %100 ortağız . Dünya hukuk sistemine göre sorulması çok zor olabilir ama ahirette kesin sorulcağına eminim on yıllardır hep fakir inanların çocukları öldü neden 1 tane zengin iş adamının çocuğu şehit olmadı veya Ankara'yı mesken edinmiş sözüm ona siyasetçilerin tanıdığı şehit olmadı bu gencecik kardeşlerim birilerinin çocukları Reina'larda fink atsın en lüks AWM'lerde takılsın diye o dağlarda eksi 30larda çatışıyor ve açık açık hedef olarak duruyorlar açık hedefler çünkü yine bu hükümetlerin bir türlü yeni karakol inşa etmemesi yüzünden şehit düşmeyip gelenlerde aylarca psikoloji bozuk olarak topluma karışıyorlar.
Not:Kurtuluş savaşı zamanında Antep'ten zengin halk kaçmaya çalışınca geçen orada ki Kuva-i Milliyecilerle geçen diyalog şu dönemde bir kez daha geçmeli .

 
Toplam blog
: 2
: 66
Kayıt tarihi
: 04.08.12
 
 

Ozan Yiğit , 1990 İstanbul Bakırköy'de doğdum. İlk ve orta öğrenimimi orada bitirdim. Liseyi Gözt..