- Kategori
- Yemek - Mutfak
Selanik Tatlısı
Malzemeler
1 Su Bardağı Un
2 Su Bardağı İrmik
2 Yumurta
1 Çay Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Karbonat
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi
Şerbeti İçin
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
Yapılışı
3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu bir tencereye alarak kaynatın.
Üzerine limon suyunu ekleyip birkaç dakika kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Bir kapta yumurta ile irmiği karıştırın.
Daha sonra kaba sıvıyağı, kabartma tozunu ve şekeri ekleyin.
Sonra kaba azar azar un ekleyin.
Güzelce yoğrularak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Koparılan parçaları yuvarlayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tepsinin ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
Üzerine oda sıcaklığında soğuttuğumuz şerbeti dökün.
Şerbet çekmesini bekleyin.
Daha sonra üzerine hindistan cevizi döküp servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun
Ahmet KARAGÖZLÜ