Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ağustos '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Seni Seviyorum

Seni Seviyorum
 

Sanatçının güzelliği sanatına yansır


Hayatımda Allah sevgisinin yeri çok büyük. Aldığım her nefeste daha fazla onunla beraber olmak benim için çok önemli ve her şeyden değerli. Kainatın O'nun sanat eseri olduğunu fark edince, insan durmadan O'nu tefekkür etmek istiyor. Akıl almaz boyutta, kusursuz şekilde çalışan bir evren. Saat gibi işleyen katrilyonlarca yıldız. Sistem içinde sistemler. Güzellik, hikmet, nizam içiçe. Allah mekan ve zamandan münezzeh, beri. Hiçbir akıl O'nu algılayamaz.

Kalp O'nun sevgisine bir kez kapıldı mı, artık başka hiçbir sevgi insanı tatmin etmiyor. Fani dünya ve içindeki her şey bir kenara olsun. Bana Allah lazım.

İnsanın aklı evle, işle, parayla meşgul oldu mu, bütün tadı kaçıyor. Çünkü akıl bunları düşünmek için yaratılmamış. Peygamber Efendimizi gorme şerefine erişen insanlar, günlük yeme ihtiyaçlarını giderecek kadar çalışıp tezgahlarını kapatırlarmıs. Dinimizde 3 günlük yemeği olan zengin sayılır. Bu kadarını yapamasak da siz beni anladınız.

Biraz yavaşlamak lazım. Her şeyi koştura koştura yapıyoruz. Bize dayatılan bir hayat tarzı var. Geberene kadar çalış, yeme içme ile kendini tatmin et. Yılda 2 hafta tatile gidip, eğlencenin dibine vur. Yaşam mı bu ?

Yavaşla, derin derin nefes al. Sahip olduğun güzellikleri düşün ve Rabbine şükret. 100 milyonda bir ihtimalle dünyaya gelmişim. Aklım fikrim var. İnsan olarak yaratılmışım. Bunları yazıp okuyabilecek kadar sağlığım yerinde. Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsun. (Bense güzeller güzeli ile birlikteyim, Medine'de rasülün yanında. Varlığı buram buram tüm Medine'yi kaplayan Allah Rasulünün. En büyük aşığın mekanı. )

Fırsatın olursa çık tabiata dolaş. Ailenle, özellikle ufaklıklarla vakit geçir. İnsanın asıl doğasını anlamaya çalış. Onlara bakarak kendini tanı. Ne şekilde yetiştirilerek ne hale geldik, ne yanlıştı, ne doğru.

Kaçan bir fırsat var. Adı YAŞAM. Yaşamı hakkını vererek yaşa.

Eğlence ve oyun ile değil, ruhunun açlığını tatmin ederek yaşayınca çok güzel oluyor.

Oku, oku, oku... Mevlana oku, modern sufileri oku. Sahabilerin hayatını oku. Bu konuların konuşulduğu meclislere gidip, yun arın. Kendini yeniden keşfet. Zaman, kurtarma zamanı. Kendini bu hiçlikten kurtarma zamanı. İçindeki güzeliği keşfedince her şey anlamına kavuşuyor.

Seni seviyorum Ya Allah, Ya Rahman, Ya Kerim, Ya Latif, Ya sevilmeye en çok layık olan, ölü kalpleri sevgisiyle dirilten, ölü vücutları kudretiyle tekrar var eden bir Allah'ım.

 

 
Toplam blog
: 39
: 757
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Mühendislik eğitimimden sonra (2002), örgütsel davranış alanında yüksek lisans yaptım (2005). 15 ..