Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Şenol Güneş

Şenol Güneş
 

Eğer bir adama" Türk futbolunun beyefendisi" denecekse bu ünvana ancak Şenol Güneş yakışır.


Herkes onu Türkiye'nin en iyi kalecilerinden biri diye tanır. Haksız da değildir hani, böyle düşünenler. Çünkü o Türkiye Süper Ligi tarihinde en uzun süre gol yemeyen ( tamı tamına1112 dakika) kalecidir. Ama ne gariptir ki, kendisi kaleciliği sevmeden yaptığını ;ama futbol oynadığı sürece profesyonelliği ne gerektiriyorsa onu yaptığını söyler. 

Bana göre " istifa " müesesesini en iyi işleten teknik direktörlerin de başında gelir Şenol güneş türk futbolunda. Şartlar gerektirdiğinde, kan değişikliği gerektiğinde ya da saha sonuçları başarısız olduğunda zerre tereddüt etmeden basmıştır istifayı Şenol Güneş. Bu yönüyle, türk futbolunun en dik duruşlu hocalarından biri olmuştur hep bana göre. 

Efendiliği, sportmenliği, centilmen ruhu ve fair play anlayışı hep baskın çıkmıştır düzgün futbol kimlik ve kişiliğinde. Mükemmeliyetçi yanı güçlü, özeleştiri yapabilme cesareti yüksek olmuştur her zaman. Eğitimci kişiliği ise her zaman sporcu kişiliğinin önünde yer almıştır hep. Bunda, profesyonel futbolcu oluşuyla yetinmeyip, beden eğitimi öğretmeni diploması alması da etkin olmuştur belki de. 

En önem verdiği şey olan, "adam gibi adam olmak" duruşunu her ne pahasına olursa olsun korumaya çalışmıştır. Sadece bu yöndeki çabası bile onu diğer meslektaşlarından ayrı bir yere koymaya yeter de artar bile. 

Olumsuz algılanabilecek özelliklerine de şöyle bir bakacak olursak; 

- Yumuşak ve babacan tavrı, bu tavrın kıymetini bilmeyecek bir futbolcu grubuna denk geldiğinde, disiplin zafiyeti olarak yansıyabiliyor hocamın bulunduğu ortamlara. 

-Zaman zaman final baskısı kaldıramıyor Şenol hocam. Bu duruma 1996'da Trabzonspor'da 2009'da Seul takımında kaçırdığı lig şampiyonlukları ve 2004 Avrupa şampiyonası elemelerini play off finalinin 2. maçında kaybetmesini verebiliriz. 

En büyük dileğim şahsen Galatasaraylı olmama rağmen, Şenol hocamın bu yıl final kazanamama fobisini yenerek lig şampiyonu olmasıdır. Bu onun bunca yıllık temiz ve şaibesiz sporculuk geçmişinin altın tacı olacaktır hiç şüphesiz. Çünkü onun gibi kral bir adama ancak krallık tacı yakışır. Ömrün uzun başarın daim olsun Şenol hocam. Sen çok yaşa! 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..