Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '15

 
Kategori
İnternet
 

SEO'da hata ve sonuçları

SEO'da hata ve sonuçları
 

SEO'da Hata ve Sonuçları


Her web sitesi öncelikli olarak çalışmalarını arama motorlarında başarı sağlamak adına yaparlar. Bu çalışmaların genel adı SEO çalışmalarıdır. Fakat yapılan her SEO çalışması size fayda sağlamayabilir. Arama motorlarında başarı sağlayabilmek için her çalışmanın kararında olması ve aşırıya kaçmaması gerekmektedir. Yani yapılan SEO çalışmaları ne az ne de fazla olmalıdır. Örneğin az yapılan backlink çalışmaları bir de kalitesiz olur ise size başarı sağlamaz. Fakat aşırı miktarda yapılan backlink çalışmaları da ya çöplüğe dönüşür ya da arama motorları tarafından cezaya tabii tutulabilir. Bundan dolayı arama motorlarında başarı sağlamak için mutlaka SEO’da hata ve sonuçlarını bilmeli ve kararında çalışmalar yapmalısınız. Yani SEO’da hata ve sonuçlarını bilerek yapılan çalışmalar sayesinde arama motorlarında iyi yerlere gelebilir ve daha kaliteli bir web sitesine sahip olabilirsiniz.

            Web sitenizin arama motorlarında başarı sağlayabilmesi ve web sitenize daha çok ziyaretçi kazandırabilmesi adına SEO’da hata ve sonuçlarını bilmeniz gerekmektedir. Bunun için web sitenizi tasarlarken web sitenizin özgünlüğüne dikkat etmeniz gerekmektedir. Bundan birkaç yıl önce web siteleri her şeyi paylaşarak daha zengin bir yapıya sahip olmak isterlerdi. Ama artık arama motorları tarafından özgünlük şartı geldiği için özgün olmayan kopya içerikleri bünyesinde bulunduran web siteleri arama motorları tarafından cezalandırılmaktadır. Bu da SEO’da yapılacak en büyük hatalardan biridir. Bu şekilde web siteleri arama motorlarında kesinlikle başarı sağlayamazlar. Bu da web sitelerinin arama motorlarında başarı sağlamak için SEO’da hata ve sonuçlarını mutlaka bilmeleri gerekmektedir. Ayrıca arama motorları artık güncel sitelere daha çok değer verdiğinden dolayı sürekli güncellenen web siteleri daha çok başarı sağlamaktadır. Yani çok kaliteli bir web sitesine sahip iseniz ve bu kaliteye güvenerek yeni içerikler paylaşmıyor iseniz başarınız çok kısa sürecek ve arama motorlarında değersiz bir web sitesi haline geleceksiniz. Bundan dolayı arama motorlarında sürekli başarı sağlamak için web sitenizde sürekli yeni içerikler paylaşmalı ve sitenizi sürekli olarak güncel tutmalısınız. Bu da size SEO’da hata ve sonuçlarını bilmenin ne kadar fayda sağlayacağını gösterecektir.

Bir web sitesinin arama motorlarında başarı sağlamak adına yaptığı en önemli çalışmalarda biri de backlink çalışmalarıdır. Yapılan kaliteli backlink çalışmaları web sitelerini arama motorlarında üst sıralara taşırken yapılan backlink çalışmalarının kalitesiz olması veya çöplüğe dönen sitelerden alınması web sitenize zarar verecektir. Yani arama motorlarında üst sıralara çıkmak yerine sizi negatif yönde etkileyecek ve web sitenizi gerilere doğru sürükleyecektir. Bundan dolayı SEO’da hata ve sonuçlarını bilerek çalışmalar yapılmalı ve PageRank değeri yüksek olan web sitelerinden backlink çalışmaları yapmalısınız. Yani çöplüğe dönmüş yerlerden alacağınız 100 backlink yerine kaliteli birkaç backlink almak web sitenize daha çok başarı getirecektir. Ayrıca backlink çalışmalarında sosyal ağlar atlanmamalı ve mutlaka buralardan backlink çalışmaları yapılmalı ve arama motorlarında daha kolay başarı sağlanmalıdır.

Kısaca özetlemek gerekir ise SEO’da hata ve sonuçlarını bilerek yapılan Kurumsal SEO çalışmaları sizin uzun soluklu başarılar yakalamanıza olanak sağlayacak ve web sitenizin ziyaretçi sayısını gün geçtikçe arttıracaktır. Bundan dolayı yapılan her SEO çalışmasının size fayda sağlamayacağını bilmeli ve her çalışmayı kararında yapmalısınız. Yani web sitenizi arama motorlarına uygun hale getirerek yapılan çalışmalar size başarı getirecektir. Bu da daha çok ziyaretçi kazanmanızı sağlayacak ve rakiplerinizde bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Bundan dolayı SEO’da hata ve sonuçlarını bilen web siteleri sürekli diğer web sitelerinden bir adım önde olacak başarıları uzun soluklu olmalıdır.

 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..