Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '15

 
Kategori
İnternet
 

SEO Hizmet değeri nasıl ölçülür

SEO Hizmet değeri nasıl ölçülür
 

SEO Hizmet Değeri Nasıl Ölçülür


Web sitelerinin marka değerini arttırmak ve web b sitelerine daha çok ziyaretçi çekmek için bazı çalışmalara ihtiyaçları vardır. Bu çalışmalar çok çeşitli çalışmalar olup genel anlamda SEO çatısı altında yapılan çalışmalardır. Bu çalışmaların tamamının ortak amacı ise arama motorlarında üst sıralarda yer almaktır. Web sitenizin arama motorlarında yapılan anahtar kelime taramalarında en üst sırada bulunup en fazla tıklanma sayısına erişebilmesi demek ciddi bir gelir sağlaması anlamına gelmektedir. Bu da web sitenizin SEO hizmet değerini göstermektedir. Yani web sitenizin SEO çalışmalarını yaparken “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde web sitenizin değeri artacak ve daha çok kullanıcıya hizmet verme şansınız olacaktır.
 
“SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilerek yapılan web sitesi SEO çalışmaları belirli kriterlere göre hesaplanmaktadır. Ortalama bir hesap yapılacak olursa iyi bir web sitesi için anahtar kelimenin arama motorlarında 4400 defa listelendiği düşünülür ise bu anahtar kelime aramalarında en üst sırada olmak çok büyük avantaj olacaktır. Çünkü bu anahtar kelime aramalarında ilk sırada olan web sitesi ortalama 3000 tık alacak ve reklam ücreti ödemeden en çok tıklanan sayfa olma şansınız olacaktır. Bu anahtar kelime üzerine Google Adwords üzerinden reklam verecek olsanız 3000 tık için ortalama aylık 4500 TL reklam bedeli vermeniz gerekecektir. Aylık 4500 TL yıllık ise 54000 TL’nin cebinizde kalmasını istiyor iseniz çok sağlam bir SEO çalışması yapmalı ve “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilmeniz gerekmektedir. Bu şekilde çalışmalar için Kurumsal SEO firmalarına da bir takım bedeller ödenmektedir. Fakat yapılan SEO çalışması doğrultusunda reklam almadan ilk sırada olabiliyor iseniz bu SEO firmasının sayesinde olmuş demektir. Bu da yıllık 54000 TL’nin cebinizde kalmasını sağlayan SEO firmasının belirli bir ücreti hak ettiğini gösterir. Çünkü iyi bir SEO hizmeti veren firma “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” mutlaka bilmektedir.
 
Web site sahipleri arama motorlarında üst sıralar da olmayı hedefler iken başka bir hedefleri ise bu çalışmalarda ceplerinden fazla para çıkmasını engellemek olmaktadır. Çünkü hedeflenen başarıyı sağlamak için gereğinden fazla ücret ödemek gelirden fazla gider olmasına neden olabilir. Bundan dolayı web siteleri için yapılan SEO çalışmaları çok önem arz etmektedir. Bundan dolayı başarı hedefleyen web sitelerinin “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilmeleri gerekmektedir. Bu şekilde yapılan çalışmalar ile arama motorlarında daha az maliyet ile daha iyi yerlere gelinebileceğinden dolayı web sitelerinin “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilmeleri gerekmektedir. Ayrıca yapılan bu çalışmalar sonucunda web siteniz arama motorlarında üst sıralarda olacağından dolayı web siteniz birçok avantaja sahip olma şansını yakalayacaktır. Çünkü bu sayede cebinizden daha az para çıkacak, web siteniz arama motorlarında daha iyi yerlere gelecek, ziyaretçi sayınız artacak ve bu çalışmalar sayesinde web sitenizin kalitesi daha da artacaktır.
 
Kısaca özetlemek gerekir ise hedeflenen başarının maliyetini azaltmak ve web sitenizin değerini arttırmak için “SEO hizmet değeri nasıl ölçülür?” bilmeniz gerekmektedir. Size ekstra katkı sağlayacak bu çalışma sayesinde hem marka değeriniz artacak hem ziyaretçi sayınız artacak hem de hedeflemiş olduğunuz başarıya yaklaşmış olacaksınız. Bundan dolayı web siteniz için yapılan SEO çalışmaları çok önemlidir. Ayrıca bir SEO firması ile çalışıyor iseniz yapılan çalışmaların kalitesi çok önemli olduğundan dolayı iyi kalitede bir SEO hizmeti almanız gerekmektedir. Bundan dolayı SEO firmalarından iyi hizmet almak için bazen iyi ücret ödemek gerektiğinden dolayı hesabınızı iyi yapmalısınız.
 
Toplam blog
: 60
: 7239
Kayıt tarihi
: 31.07.14
 
 

Mühendisim.  Kendimi geliştirmeyi ve hobilerimle uğraşmayı çok severim. Sürekli seyahat eden, bol..