Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '20

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Serap Oğuz Tan Parti Önerileri

Son yılların en popüler aile aktivitelerinin başında hiç şüphesiz ki çocuklar için konspet doğum günü partileri organize etmek ve onlara katılmak geliyor.

Ozellikle de okul öncesi çağ çocuğundan başlayan eğitim döneminde, her hafta sonu bir sınıf arkadaşının doğum günü partisine giden çocukların da artık bir görüsü var bu konularda.

Şimdiki çocuklar gerçekten ne istediğini biliyor ve ailelerine türlü taleplerle geliyor. Günümüz koşullarında sürekli değişen ve gelişen sosyo kültürel alışkanlıklar, eski usül pastane buluşmalarının yerini büyük, ses getiren konsept partilere bıraktı. 

Ozellikle de çocukların 1. yaş günlerinde ses getiren bir doğrum günü partisi yapmak artık lüksten öte bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle de İstanbul gibi büyük şehirlerde ailelerin, dostların birbiri ile ancak böyle anlamlı organizasyonlar sayesinde buluşmalarına vesile olması da, konsept doğum günü partilerini vazgeçilmez yaptı.

Özellikle de sosyal çevresi geniş aileler, evlere sığılamaması ve zahmetinin çok olması sebebiyle de çocuklarının partilerini işinin ehli profesyonellere emanet etmeyi tercih ediyor. 

Partilerin konseptine karar verirken ailelere yardımcı olabilmek için, onları iyi anlamak çok çok önemli. 

Parti konseptlerine genellikle 1-3 yaş kategorisinde anneler tercihte bulunurken, 3 yaş ve sonrası çocuklar kendi doğum günlerinde hayal ettikleri organizasyonun temasını da kendileri belirlemek istiyorlar.

İlk yaş doğum gunlerinde konsept seçiminde bebeğin cinsiyeti, sevdiği hayvanlar ve ismi belirleyici olabildiği gibi; ebeveynin hayali olan bir konseptte organize edilebiliyor.

4-9 Yaş grubu çocuklar sevdikleri oyuncaklar, PC oyunları, süper kahramanlar ve çizgi film karakterlerinden etkileniyorlar seçim yaparken.

Bir konsepti belirlerken dikkat etmenizde fayda olan konular 

Pasta & Cookies

Bir doğum günü partisinin olmazsa olmazı hem göze hem de damağa hitap eden harika bir butik doğum günü pastasıdır.

Partinizi dilerseniz evde dilerseniz bir parti evinde yapın ; seçeceğiniz konseptle bire bir örtüşen bir görsele sahip olması ve yapımında kullanılan malzemelerin yüksek kalitede olması çok önemlidir. 

Bebeğinizin ilk yaş günü pastasından tatmasını istiyorsanız fakat şeker hamuru istemiyorsanız, pastanızı naked cake tercih edebilirsiniz. Krem Şanti yerine Cremme Patisserie kullanan pastacıların sizi daha çok mutlu edeceğine şüpheniz olmasın :)

Butik Kurabiyeler, cupcakeler ya da cakepopslar da organizasyon masanızı zenginleştireceği gibi aynı zamanda minik misafirlerin gönüllerini fethedecektir.

Eğlence

1-3 Yaş grubu doğum günlerinde misafirlerinizin de çoğunluğu bu yaş grubu çocukları olacağı için onlarla ilgilenebilecek bir oyun ablası ve soft play alanını önemsemeniz gerekir. Çocuklar eğlenirken aileler de nefes alsın değil mi? 

3 Yas ve üstü gruplarda iyi bir animasyon ekibi olmazsa olmazlardandır. Çocuğunuz palyaço kostümünden hoşlanmıyorsa , spor kıyafetleriyle çocukları sınırsızca eğlendiren bir animatör de o günü harika yapacak önemli bir detaydır.

Yiyecek - İçecek

Partinizi ister evde ister bir cafede ya da parti evinde yapın seçeceğiniz yiyecek içecek menüsü çok önemlidir. Özellikle 1 Yaş doğum günlerinde kahvaltı/ brunch alternatifleri keyifli olabildiği gibi; beş çayı konseptinde yiyecekler ve sınırsız çay eşsiz bir tercih olacaktır. Çocuklar için de limonata organize etmeyi unutmayın :)

Fotoğraf

Davetinize gelen herkeste kuşkusuz ki bir akıllı telefon olacaktır ve parti boyunca herkes birbirini çeker. Ancak işi şansa bırakmamak adına iyi bir fotoğrafçının en özel anlarınızı unutulmaz karelere dönüştürmesi en güzelidir.

Hediyelikler

Eskiden doğum günü partilerine katılmak için hediyemizi alır giderdik değil mi? Artık devir değişti! Şimdi parti sahipleri misafir çocuklara ya da ailelerine günün anlamına uygun minik hediyeler vermekte. Kimi zaman minik çikolatalari kimi zaman şık skulentler, ya da parti konseptine uyabilecek farklı bir obje! Ama illa ki parti kızının/oğlunun ismine özel bir notla :) 

Mekan

Mekan seçimi yaparken en önemli kriterlerden biri sizin ve davet etmeyi planladığınız misafirlerin ikamet adresine yakın bir yer seçmektir. Bunun dışında mevsime göre iç ya da dış mekan tercihinize göre alternatifleri belirleyebilirsiniz.

Seçeceğiniz mekan sadece size özel hizmet mi veriyor yoksa siz ve misafirleriniz varken başka misafirleri de kabul ediyor mu? Yani size kapatıyor mu mekanı bu da diğer önemli bir kriterdir. Ki o tüm detaylarını planladığınız gün hiç tanımadığınız kişiler planlarınıza zarar vermesin.

Mümkünatı varsa yaz da kış her mevsim açık alanı da olan bir yer seçmeniz misafirlerinizi ara ara nefes almaya çıkma ihtiyacı açısından rahat ettirecektir. 

Ve Süsleme

İşte en can alıcı kısma geldik :) 

Seçeceğiniz konsepte ve partiyi yapacağınız mekana uygun büyüklükte bir arka plan ( pano / afiş / branda / makrome / balonlar/ strofor dekorlar ve aklınızın alabileceği daha bir çok şey!) ve önünde yine hayallerinizi süsleyecek kadar güzel dekore edilmiş bir şeker büfesi! 

Artık organizasyonlarda sade bir masa devri de kapandı. Pleksi masalar, strofor harf masalar, ya da masa yerine fıçılar, silindirler ve dahası! 

Belki de bir limonata ya da pamuk şeker arabası :)

Konsepte uygun renklerde kek standları, objeler, fotobloklar, anı panoları...

Parti bir bahçedeyse, bahçede fenerler, ağaçlara asılı objeler de çok tatlı duracaktır.

Uçan balonlar ya da zincir balonlar...

Hayallerinizin ötesinde bir derya deniz süsleme konusu...

 

Misafir masalarını da unutmayın, oraya da bir dokunuş gerekir muhakkak :)

 

Şanslıysanız, tüm detaylarla tek tek ilgilenecek bir firma ile çalışır o gün sadece gelen misafirlerinizi ağırlarsınız. Eviniz müsaitse evinize çağırabileceğiniz bir organizasyon şirketi ile hem catering hem süsleme işini çözebilirsiniz de. 

En özel gününüzün unutulmaz güzel hatıralara dönüşmesi için sadece hayal edin ve günün keyfini çıkarın!

 

Sevgiyle Kalın,

Serap Oğuz Tan

@serapoguztan

@mutluvilla

 
Toplam blog
: 7
: 249
Kayıt tarihi
: 28.12.17
 
 

1984 Antalya doğumlu Serap Oğuz Tan; ilk, orta ve lise öğrenimini Antalya'da tamamladıktan sonra 20..