​ Sergen Yazgan'la Röportaj ! / Söyleşi / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '17

 
Kategori
Söyleşi
 

Sergen Yazgan'la Röportaj !

Sergen Yazgan'la Röportaj !
 

Twitter'a ne zaman üye oldunuz ?
 
- 2013'te dahil oldum.
 
Twitter'ı ilk açtığınız an fenomenlik adına bir hedefiniz var mıydı ?
 
- Yoktu, arkadaşlar arasında G.O.R.A. repliklerini çok döndürüyorduk. Bir gün dedim ki bir paylaşım arşivi yapayım ve  replikleri G.O.R.A severler ile paylaşmaya başladım. 
 
Twitter hayatınızda neleri değiştirdi ?
 
- Daha çok insanla tanışma imkanı sunan bir sosyal ağ burası bu yüzden inanılmaz güzel buluyorum. 
 
Günde kaç saat twitter üzerinde zaman geçiriyorsunuz ?
 
- Boş vakitlerimde olabildiğince ilgilenmeye çalışıyorum. Gündemde olan hashtagleri takip ederek uzak kalmamaya gayret gösteriyorum.
 
Nasıl fenomen olunur ?
 
- Ek bir çaba göstermedim. Özgün ve trend konuları içeren tweetler atmaya özen gösterdim. İnsanların beğenisi sayesinde zaman geçtikçe ilerledim.
 
Twitter profilinizi inceledim ve Cem Yılmaz ile birlikte çekilmiş fotoğrafınızı gördüm. Cem Yılmaz ile nasıl tanıştınız ?
 
- Evet, geçen sene Mayıs'ta söyleşisi vardı, kardeşi Can Yılmaz'la takipleşiyordum. Mesaj attım ve " Orada bulunsam tanışma fırsatı yaratılabilir mi?" dedim. Kendileri olumlu cevap verince söyleşiye katıldım. Çıkışta görüştüğümüzde beni Twitter'dan bildiğini söyledi ve mizahını gene ortaya koyarak; "AA! O sen misin, çabuk tutuklayın. Benim fotoğrafımı kullanıyor." Esprisiyle güldürdü. O şekilde tanıştık. 
 
Kime fenomen diyebiliriz ?
 
- Bence her takipçisi yüksek olan kullanıcıya fenomen sıfatını yakıştıramayız. Fenomen dediğimiz, özgün içerikler paylaşan ve kendine has bir kitlesi olan kullanıcılardır. 
 
#Tagları aktif olarak kullanıyor musunuz ?
 
- Çok nadir, güncel bi konu olmadıkça kullanmıyorum.
 
Her şeyin başladığı güne dönsek yine twitter'a üye olur muydunuz ?
 
- Olmazdım. Bir süre sonra bu size bir sorumluluk gibi geliyor ve zorunda olma hissi insanı bıktırıyor.  
 
Kaç yaşındasınız ? 
 
- 1994 doğumluyum.
 
Nerelisiniz / Memleketinizi seviyor musunuz ?
 
- Ukrayna doğumluyum ama annem Türk. Melezim. 
 
Beğenerek takip ettiğiniz diğer fenomenler kimler ?
 
- Eskilerden Meriç Keskin, İsviçreli Bilim Hesabı, Hocanız, Kelembk, Yani Fil, duygusal üzerine güzel şeyler paylaşıyor.
 
Hangi üniversitede okuyorsunuz ?
- Ege Üniversitesi.
 
Toplam blog
: 5
: 645
Kayıt tarihi
: 13.01.17
 
 

F4K, gerçek adıyla Kemal Can, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenimine müziğe olan tutkusu ..