Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Seriye devam! Fenerbahçe 1-0 KDÇ Karabükspor

Seriye devam! Fenerbahçe 1-0 KDÇ Karabükspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 9.haftasının kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Kardemir Demirçelik Karabükspor'u ağırladı. Ev sahibi takımın 6.dakikada kaptanının gördüğü kırmızı karttan sonra 10 kişiyle oynadığı maçta, sarı lacivertliler Bienvenu'nün attığı golle sahadan üç puanla ayrıldı ve yenilmezliğini sürdürdü.

Maça hızlı başlayan taraf Karabükspor'du. İlk 5 dakikada atak olan taraftı, etkili göründü, pozisyonlar da buldu. Açıkçası keyifli bir maç izleteceğini düşündük rakip takımın. En azından çekişmeli bir maç olacağını hissettik. Çünkü rakibi kim olursa olsun, özellikle Kadıköy'de çok güçlü bir ekip Fenerbahçe. Onların da mücadelesiyle oyunun daha da eğlenceli bir hale geleceği belliydi.

6.dakikada Alex, kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu noktada mutlaka bir hakem eleştirisi beklenecektir, maçın geneline bakarsak Aytekin Durmaz'ın iki taraf için de hatalı kararları vardı. Fakat hakem kararlarının maça çok fazla etki ettiğini düşünmüyorum, Fenerbahçe'nin oyunu daha da ön plandaydı, bu yüzden açıkçası maçın hakemiyle ilgili konuşmayı pek istemiyorum. 

Fenerbahçe, kaptanı kırmızı kart gördükten sonra daha da isteklendi. Moralini bozmadı, sanki daha da morallendi ve maça yeniden başladı. Futbolcuların hepsi daha da iyi göründü. Takım oyunu, arkadaşlık gerçekten çok iyiydi. Maçın yıldızlarından olan Mehmet Topuz'un mükemmel asistini Bienvenu gole çevirdi ve karşılaşmanın skoru dakikalar 16'yken belirlendi. İlk yarıda Fenerbahçe'nin temposu gerçekten takdire değerdi. 10 kişi kalmasına rağmen fevkalade bir futbol sergilediler.

İkinci yarı oyuncular biraz daha yorulmuş olduklarından ilk yarıdaki tempoyu göremedik. İkinci 45 dakika biraz daha keyifsiz olsa da, Karabük'ün de etkili olma çabalarıyla maç kendini sıkıcı olmaktan kurtardı. 

Karabükspor için söylemek istediğim bir şeyler var. Bu maçta onlar çok iyi başladılar fakat devamını getiremediler. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra daha da kötü oynamaya başladılar. Olumsuz etkilendiler belki de diyebilirim. Fenerbahçe de çok oynatmadı onlara ama dikkatimi çeken bazı şeyler vardı. Futbolcular kendi aralarında çok da iyi anlaşamıyordu ve kanatlardan gelen ortalar çok kötüydü. Yücel İldiz bunları elbette görecektir ve çaresine bakacaktır.

Fenerbahçe'ye gelince, tebrik edilmesi gereken taraf olduğunu kesinlikle düşünüyorum. 10 numarasının oyundan atılmasından sonra herkes iki kişilik oynamaya başladı. Takım oyunu, paslaşmalar, yardımlaşmalar çok iyiydi. Özellikle Mehmet Topuz ve Caner Erkin dikkatimi çekti. Mehmet de, Caner de gerçekten çok çalışkandı. İki futbolcu da canını dişine takarak mücadele etti ve bu akşamın kahramanları oldular bana göre. Caner'in sol tarafta top kontrolleri çok iyiydi, rakibe yaptığı baskı da öyle. 11'de olmayı hak eden bir futbolcu olduğunu düşünüyorum. Bunun haricinde, Fenerbahçe'nin izlettiği futbol keyif verdi. Üç puanı hak ettikler bence. 

Her iki takıma da ligde başarılar diliyorum, daha da keyifli maçlar izletmeleri dileğiyle... 

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..