Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sert plastik sopalı örgüt!

Hopa Davası'nda tüm tutuklular serbest bırakıldı. Mahkeme 22'si tutuklu 28 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıkların serbest bırakılmasına karar verdi.

Bugün Ankara adliyesinde görülen Hopa davasında sanık avukatları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden suçun terör olmadığını sadece Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına muhalefet olduğunu belirterek görevsizlik kararı vermesini istedi.

 

Savcı Yüksek, “Özelllikle Halkevleri’nde görevli bazı kişilerin yasa dışı Türkiye Halk Kurtuluş Partisi Cephesi, Devrimci Sol ve Devrimci Gençlik isimli silahlı terör örgütü adına faaliyette bulunduklarının, daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca açılan davada mecuttur… elde edilen dökümanlarda bu amaçla 4 ayrı gurubun oluşturulduğu, oluşturulan 3 ve 4. ekipte “kollektif ibo” ve “kollektif deniz” isminde isimlere yer verildiğini öğrenci kollektiflerinin THKCP ve Devrimci sol Devrimci Gençlik terör örgütünün legal uzantısı olduğunu ifade edildiğini anımsatarak görevsizlik itirazının reddini” istedi. 1

 

İstemi görüşen mahkeme sanık avukatlarının talebini sadece 4 dakikada reddetti!

 

Tutuklananların üyesi oldukları yasal kitle örgütleri, siyasi partilerin yapısı hiçe sayıldı ve tutuklular THKP-C gibi olmayan bir örgütün üyeleri kabul edildi. Lokumcu'nun hayatını kaybettiği eylem esnasında ve sonrasında Hopa'da gözaltına alınıp ardından tutuklananlar hakkında Terörle Mücadele Kanunu'na dayandırılarak oluşturulan suç, davadan düşürülürken, onlara Ankara'da destek verenlerin TMK kapsamına sokulması davadaki bir diğer önemli hukuksuzluk olarak dikkat çekti. 2

***

 

İddianameye giren suç delilleri:

-150 cm uzunluğunda, 2 cm kalınlığında sert plastik sopa
- 90*90 çapta kareli puşi
- 4 adet 60 cm tahta sopa
- Üzerinde TTB yazan şemsiye
- Sopasız flama

 

***

Mahkeme devam ediyor, sanık Can Kaya savunmasında: “…Kolektiflerin bildirilerinde faili meçhullerin, 35 aydının nasıl cayır cayır yakılabileceğinin, yoksullara bağış adı altında toplanan paraları cebe atmanın planları yoktur…”

 

Okuma listemi söylesem üç kere idamım gerekir

 

Soner Torlak savunmasında, “Ben doktora öğrencisiyim. Okuma listemi söylesem, üç kere idamım gerekir” dedi. Torlak “Bu dava toplumsaldır. Bir savcı suç isnat ederken delil sunar. 6 buçuk aydan sonra delil yok.” diye konuştu. Dava sürecini ayrıntılarıyla izlemek için lütfen linkteki sendikaorg'a 3 gidiniz.

Alıntılar:1Milliyet, 2 CNNTürk, 3 sendikaorg

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..