Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '10

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Servislerin indirme bindirme yerlerine biraz dikkat edersek hepimiz kazanırız.

Servislerin indirme bindirme yerlerine biraz dikkat edersek hepimiz kazanırız.
 

Bu yazıyı yazmaktaki amacım, bindiği servis kavşaklardan, cadde veya sokak köşelerinden, trafik ışıklarından yolcu alan bir kaç kişiye olsun ulaşarak, servis duraklarının ışıklardan veya köşelerden 50 metre önce veya sonraya alınması için harekete geçirebilmektir.

Özellikle Büyükşehir'lerde sabah ve akşam trafiğinde servisler önemli yer tutuyorlar. Toplu taşıma ve yaşam kolaylığı açısından çok yararlı olan servisler, Belediye'nin topu taşıma araçları gibi belli duraklardan değil hemen her yerden yolcu alıyorlar.

Bir çoğumuzun yararlandığı servisler, bizim için en yakın yerde durup bizi bindirip indirdiklerinde hoşumuza gidiyor ama akan trafikte aniden durup yolcu indirip bindirerek trafiği aksatan servisler pek hoşumuza gitmiyor. Oysa az önce servis bizi alırken aynı hoşnutsuzluğu başkalarına biz yaşatmıştık.

Servislerin sıklıkla yolcu aldığı yerlerden birisi de kavşaklardır. Caddenin veya sokağın köşesinde farklı servisleri bekleyen insanlar birikiyorlar. Genelde bu köşelerde birer Büfe veya poğaça alınabilecek Pastahane de olur. Doğal olarak kısa aralıklarla buralara servisler yanaşırlar hatta bazen arka arkaya kuyruk bile olurlar. Bu sıkışıklığa bir de Pastane'den poğaça, Büfe'den gazete almak için özel otosuyla gelişigüzel park edenler, dörtlü lambalarını yakarak ikinci sıra park oluşturanlar eklenince, gereksiz ve huzur bozucu bir şekilde güne başlıyoruz. Bu sıkıcılığa bir de korna çalarak müdahale edenler katılınca, şehirden kaçma dürtümüz depreşiyor.

Duyarlı ve bilinçli servis yolcuları yardımı ile bu sıkıcı ortamı ne kadar azaltırsak, topluma küçük de olsa bir katkımız olur. Binlerce servisin hareket ettiği trafikte duyarlı davrananlar arttıkça şehir kültürü de pekişecektir.

 
Toplam blog
: 62
: 548
Kayıt tarihi
: 08.09.10
 
 

Ceyhan 1966 doğumluyum. Üniversite mezunuyum. Şiir ve öykü seviyorum. Atatürk ve Uğur Mumcu yol g..