Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sessiz değil ses getirecek yürüyüş demeliydiniz Sayın Baykal

Sessiz değil ses getirecek yürüyüş demeliydiniz Sayın Baykal
 

<ı>17 vatandaşımızın hayatını kaybettiği İstanbul Güngören’de incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Baykal, bu olayı kınamakla kalmayıp tepkimizi "sessiz yürüyüş" yaparak ortaya koymalıyız dedi.

Böyle bir acıyı içimize atıp, dostlar alış verişte görsün misali sokaklara doluşup sessizliğe gömüleceksek ne anlamı var Sayın Baykal? İnsanlık dışı bu vahşetin sorumlusu bizmişiz gibi başımızı öne eğmeğeceğimiz, dünya kamu oyunda ses getirecek bir tepki ortaya koymalıyız demeliydiniz bence...
<ı>
Bu öneriye katılmayanlar; "Peşinen adresler göstererek gerginlik yaratmanın bizce hiç bir anlamı yok. Yaşanan olaylarda terör örgütü PKK’nın adres gösterildiğini ancak arkasından Ergenekon’la, derin devletle ilişkisi olanların çıktığı” görüşü ile tahmin ettiğiniz gibi DPT’ oldu.

<ı>Daha on gün önce yapılan büyük kongrede yaşananları görmezden gelen o DTP ki; İstiklal marşı yok, Türk bayrağı yok, Atatürk posteri yok, ama teröristlere saygı duruşu var, Dağlıca baskınını konu alan türkü var, çocuk katilinin posterleri var, kan emici beyin takımının yakınları için protokol var, saygısızlık var, başkent Ankara’nın göbeğinde 20.000 kişinin seviyesizce bölücü slogan atma nankörlüğü var ama bu zevat, tüm bu olanları demokratik bir hak, teröre tepkiyi ise anlamsız görebiliyordu!

<ı>

<ı>Bitmedi! Birde acımıza tuz biber eken reyting ruhsuzları var. Vahşet görüntülerini habercilik adına kötüye kullanarak görüntü ve ses kirliliği yapan bazı tv. kanalları bu alışkanlıklarını yine sürdürdüler… Avrupa tv kanallarının gösterdiği hassasiyeti gösteremediler bile.

<ı>

<ı>Bu da yetmedi; 17 vatandaşımız hayatını kaybettiği ve 150 kişiden fazla vatandaşımız da yaralandığı Güngören'de dün gece gerçekleştirilen hain saldırıda milletin yüreğine düşen ateş televizyon kanallarına düşmedi. Televizyon kanallarında pazar gecesi yayınlanan eğlence programlarına aynı tempoda devam etti.*

<ı>

<ı>Alçak terör saldırısının gerçekleştirildiği saatlerde devlet kanalı TRT 1'de 'Çifte Kavrulmuş' adlı şov programı ekranlardaydı. Açarsak; Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu magazinle meşguldü!

<ı>

<ı>Devam edelim: Dağlıca'da PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıda 12 şehit verdiğimiz gece atv ekranlarında İbo Show canlı yayındaydı. O gece yapılan vur patlasın çal oynasın eğlence büyük tepki çekmiş, daha sonraki günlerde kanalın o zamanki patronu TMSF, İbo show ile yollarını ayırmıştı. Dün geceki hain saldırının olduğu saatlerde de yine İbo Show atv ekranlarındaydı. Bu kez dansöz oynatmadı ancak şarkılı türkülü eğlence programı normal süresi boyunca tempo düşürmeden devam etti.

<ı>

<ı>Ve diğerleri: Dün gece ekranda eğlencenin hız kesmediği tek kanal atv değildi. Star'da 'İkizler' adlı şarkı yarışması, Fox Tv'de 'Roman Star' gibi yarışmalar yine sazlı sözlü eğlencelerine devam ettiler. Şarkı yarışmalarında jüri üyeleri saldırı ile ilgili başsağlığı mesajları verse de, eğlenceye ara vermeye gerek duyulmadı.

<ı>

<ı>...Böylesine insanlık dışı bir olayda bile istifini bozmayan bu anlayışa, artık bizim için ne kadar gereksiz olduklarını söyleme zamanı gelmiş olmalı...

Sizin eğlence programınıza, sizin vurdumduymazlığınıza ve alacağınız reytinge hiç bir katkım olmadığı için üzgünüm........ Ya siz, geceyi rahat geçirdiniz mi bari reyting avcıları?

<ı>

<ı>
*ensonhaber

<ı>




 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..