Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '15

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Sev, konuş, dokun! İletişim yolları

Sev, konuş, dokun! İletişim yolları
 

Çocuklarla nasıl iletişim kurmalıyız ? Ne tür iletişim çeşitleri vardır ? Anne - babaların en büyük sorunu olan iletişim kurma yollarını sizlerle paylaşacağım ..

Sev : Çocuklarınızı sevin. Onlara resmi değil de daha içten daha samimi bir şekilde yaklaşın. Onlarla konuşurken ellerinden tutun.Dokunarak iletişim kurun. Sevginizi belli edin.

Konuş : Konuşmak , derdini paylaşmak aslında en büyük iletişim yollarından biridir. Bir anne veya baba olarak ''Canım oğlum veya kızım '' ile cümleye başlayın. Her hürlü sorunu beraber aşabileceğinizi ona kanıtlayın , söyleyin ..

Cevapla : Çocukluk döneminde merak ortaya çıkar .Ve size her türlü konuda sorular sorarlar. Belki size saçma gelebilir , yanıtlamak istemezsiniz işte bu çocuğun içine kapanmasına neden olur.Ve artık size ve çevrelerine hiçbir konuda soru sormazlar ve konuşmazlar..

Dokun : Dokunmak ! İşte çocuğunuza verebilecek en güzel hediye ..  Çocuğunuzun saçını okşayın.. Onları öpün .. Koklayın .. Bir ebeveyn 'in yapabileceği en büyük görev.


Müzik : Dinlemek , dinletmek .. Çocuklarınızla konuşurken sert bir ses tonuyla değil de daha naif bir şekilde konuşmalıyız. Onları ürkütmeden .. Çocuklarınıza seslenirken sanki şarkı söylüyormuşcasına iletişim kurun. Hoşlarına gidecektir :)


Kişisel Gelişim kitabı okumaya devam eden Beyzalim'den sevgiler :) 

 
Toplam blog
: 13
: 125
Kayıt tarihi
: 14.12.14
 
 

18 yaşında, yazası gelen genç bir kız :) Yazar, siler, tekrar yazar ve yayınlar!  ..