Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '20

 
Kategori
Deneme
 

Sever Gibi Yapmadan...

Özgürlük uzaklara dogru bir kacma istegi mi yoksa akan zamana ve duruma teslimiyet midir? Kafayi yaslayip uyumak midir yoksa uzun bir kalkisin planini mi yapmaktir?
Ozgurluk suyu atese mi tercih etmektir? 
Bir tercihe mi sürükler, yoksa atesi sevmesini ogrenip dumani beklemek midir.. 
Hani en az yara ile soguyabilmek icin yeniden...
Peki ya hangi özgürlük insana gökyüzunde süzülme sansini verir 
yada yorgun dusen kanatlarini iki yana birakip bir müddet dinlenmesine firsat.
Asil özgürlük ayakkabi bagaciklarinin bagli oldugundan emin yuruyebilmektir belki. Tabaginin bugunde dolu oldugu icin ve maddi manevi doldurabilecek kudrete o an itibariyle sahip olabildigine sukredebilmektir. Bugun sans eseri ölümun bir piyango gibi sana cikmamasidir yada. Bugunu de kotu bir haberle kapatmamak, kendi icin sukrederken cevresinde duyduklarina uzulebilecek vicdana sahip olabilmektir. Allahin sevdigi kullardan biri oldugunu tüm insanlar için dua edebildigi anda hissedebilmektir. Ona yaklastigi yakinlastigi her an buna sebep olan herseyi ve herkesi sevebilmektir. Dua edilmenin bir şans olduğu bilincine sahip olabilmektir. Kotu bir durumda bile bir an olsun ayakkabilarini cikarip yasadigini degerlendirebilmektir. Ruhunu, kalbini, beynini biraz olsun rahat birakabilmek. Ve onlarin asil sahibine ne olursa olsun sabredip inandigini gosterebilmektir. 
 
Bazende disarisi buz gibi iken gece yatagin icinde ayaklarinin sicakligi icin yuzune ulaşan bir tebessümün merhabası'dır. O bir gelip bir giderken. Bu farkindaliği kaybetmemek icin misafirini birakmama mucadelesine girmektir. 
 
Olumsuzluklar elbet olacak, biri bir laf söyleyip belki eleştirecek, biri verdiğin değerin karşılığı olmayacak, değiştin diyecek değişirken, kendini ifade edemeyişi veya gönül alamayışı; karşısındakini suçlamayla son bulacak, biri anlam veremediğin kadar politik olabilecek, çıkarları uğruna başkalaşabilecek ki en kötüsü bu ve bir grup insan ne dediğini hiç anlamayacak...
Anlayanlar aynı duyguyu ruhunun derinine kadar hissedecek... 
 
Hepsine saygı duyacak... Hayatı bütün eksiği ile fazlası ile olduğu gibi seveceksin...
 
Sever gibi yapmadan...
 
Hatice Demir 
 
Toplam blog
: 37
: 428
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

İçimden geldiği gibi....   ..