Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '10

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Sevgi bağı

Sevgi bağı
 

Aralık ayının ilk haftasını 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısı ile kutlamalar ile geçiriyoruz.

Her yerde birçok etkinlik yapılıyor Engelsiz Yaşam Fuarı, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Yarışması ve kokteyl ve yeni kurulan bir derneğin Kâğıthane Kültür Merkezin’deki programında sunuculuk yapma teklifi!

İş yerime bir kilometre ötede 25 Şubat 2010 tarihinde Sevgi Bağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kurulmuş ama benim haberim olmamış (hayret)!

Kâğıthane merkezindeki dernek binasında faaliyete başlamış ve çeşitli etkinlikler (5 Ağustos Boğaz Turu gezisi, 30 Ağustos Uludağ’da 5 yıldızlı otelde kısa bir tatil, değişik mekânlarda engellilere yemek ziyafeti vs. ) düzenlemiş.

Bu derneğin kurucu çok eski tanıdığım ve bir dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğünde çalışma arkadaşlığı da yaptığım Fehmi Taşkın Bey, 5 Aralık’ta Kâğıthane Kültür Merkezi’nde ‘Dünya Özürlüler günü’ ile alakalı program yapacağını belirtip programa davet için aradığında böyle bir dernek kurulduğundan da haberdar olmuş oldum. Programda sunuculuk yapmamı teklif ettiler…

Onlara yardımcı olmak için tekliflerini kabul ettim ve uzun zaman sonra sahneye çıkma fikri de güzel geldi.

Şöyle bir geçmiş aklımdan hızlıca akıp geçti...

İstanbul Özürlüler Müdürlüğünde görev yaptığım dönemlerde her gün saatlerce sahnede kalır konferans salonunda program sunuculuğu yapardım.

'Özürlülerin Sosyal Hayata Adaptasyonu' projesi kapsamında binlerce okulu konferans salonunda ağırlamış sahnede onlar için fon müziği eşliğinde tiyatral-drama gösterisi yapmış ardından da soru cevap şeklinde form yaparak interaktif sunumlarda bulunmuştum.

Her eğitim öğretim yılı sonunda programın finallerini binlerce öğrenci ile birlikte Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu Sahnesinde ve Cemal Reşit Rey Sahnesinde vs… daha aklıma gelmeyen birçok yerde yapmıştık.

…sunuculuk tecrübelerim olduğundan bir süredir uzak kaldığım sahnelere dönmek fikri çok hoşuma gitti. Sahnenin tozunu bir kere yutan bir daha oradan kopamazmış ya o misal!

Sevgi Bağı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği; Özürlülerin eğitim, sosyal, kültürel, ekonomik, hukuki, mesleki vb. hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek! İstihdamı, sosyal hayata uyumu, insan hak ve özgürlüklerinden gerçek anlamda faydalanabilmelerini sağlamak, özürlülere yönelik ayrımın kalkması ve hayatlarında girişken, üretken, verimli, başarılı bireyler olmaları için çalışmalar yapmak, özürlülüğe yol açan nedenleri ve sonuçlarını ortadan kaldırmak üzere kurulmuş yeni bir dernek.

Yeni kurulmuş derneğe bu yazımı ayırmak istedim!

Sevgi bağı derneğinin kurucusu, eski bir Kâğıthaneli ve Kâğıthane belediye meclis üyesi ayrıca Kâğıthane belediyesi engelliler komisyon başkanı ve Sevgi Bağı derneğinin genel başkanı Fehmi beye çalışmalarında başarılar diliyorum.

Her işin başı sevgiden geçer umarım bu dernek amacına uygun başarılı çalışmalarda bulunur ve biz henüz birkaç aylık bu bebeğin büyüyüp geliştiği önemli çalışmalara imza attığı günleri de görürüz.

Sevgilerimle…

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..