Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ

http://blog.milliyet.com.tr/peyzaj

14 Şubat '22

 
Kategori
Dekorasyon
 

Sevgi Günü

Sevgi Günü

Her yıl 14 şubatta kutlanan sevgililer / sevgi gününü farklı hediyelerle şenlendirmek sizin elinizde. Bu yıl sevginizi farklı bir şekilde ifade etmek istiyorsanız aşağıdaki tavsiyelere bir göz atın derim.

Çicekler; Sevdiğinizi en duygusal en masum anlatmanın yolu çiceklerden geçer. Renkleri ile desenleri ile kokusu ile insanları cezp eder. Kesme çicek çeşidi o kadar fazladır ki çicek seçimi tamamen sizin hediye edeceğiniz kişinin zevkine bağlıdır. Güller, orkideler, nergisler, laleler, sümbüller, frezyalar, süsenler, papatyalar gibi bir sürü alternatif sizi bekler. Ona hitap edecek çicek sizi de mutlu edecektir. Çicek seçiminde hala kararsız iseniz; kokulu ve kırmızı renkli olanları seçmede öncülük tanıyın.

Salon bitkileri; Her insanın bitki sevgisi farklıdır. Bu farklılığı baz alarak seçeceğiniz bitkiler karşınızdaki insanı daha da mutlu edecektir. Annenizin, arkadaşınızın, dostunuzun ya da yakın akrabanıza bu özel günde alacağınız salon bitkisi ortamı huzurla kaplayacaktır. Ev menekşeleri, salon palmiyesi, kokulu mum çicekleri, orkideler, barış çiçekleri, benjaminler, dua çiçekleri, flamingo çicekleri, kalonchoe’ler seçimlerinizi olumlu etkileyecektir. Salon bitkisi seçerken mutlaka sağlıklı ve saksısının dayanıklı olmasına dikkat edin. Seçeceğiniz bitkilerin boyutlarını, renklerini, yaşam ortamlarını da dikkate alın.

Bahçe bitkileri; Sevdiklerinize neden bahçe bitkisi almıyorsunuz?!. Özellikle bahçesine hayran olan, bahçeyi çok seven; arkadaşınıza, eşinize, dostunuza alacağınız bahçe bitkileri büyük bir neşe verecektir. Saksılı sebze fideleri, meyve fidanları, ıhlamur-kestane ağaçları, kartopları,defneler,açelyalar,kelebek çalıları,lavantalar,kamelyalar,fundalar,hotsalar,manolyalar, bahçe gülleri gibi birçok bahçe bitkisi sizin için güzel bir alternatif olacaktır.

Fidan bağışı; Sevdiğiniz tüm kişiler için yapacağınız fidan bağışı hem kendisi için onur verici bir duygu olacak hem de tüm canlılar için yaşam kaynağı için çok iyi bir adım olacaktır. Böyle bir durum için bazı bitki satış vakıflar, işletmeler ve tüm diğer kurumlar fidan bağışı için çalışmalar yapmaktadır.  Bu tarz yerleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Fidan bağışı sayesinde; tüm canlıların daha fazla nefes almasına katkıda bulunacaksınız.

SEVGİ; GÖNLÜNÜZDEN, YÜZÜNÜZDEN, DİLİNİZDEN EKSİK OLMAMASI DİLEĞİMLE…

Yüksek peyzaj mimarı////Özlem Özdemir Taş (Tarım Teknolojisi Öğrencisi)

 
Toplam blog
: 307
: 50
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

*PEYZAJ MİMARI *DÜZCE UNIVERSITESI/FEN BILIMLERI ENSTİTÜSÜ-YUKSEK PEYZAJ MIMARI *ABANT İZZET BAYSAL..