Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

26 Haziran '11

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Sevgi mi güvensizlik mi?

Sevgi mi güvensizlik mi?
 

KISKANÇLIK : Kıskançlık bir çok insanın yaşamını etkileyen rahatsız edici duygulardan birisidir. Kıskançlık, yitirilmek istenmeyen bir kişinin ya da bir ilişkinin yitirileceği ya da tehdit altında olduğu sanısıyla yaşanan karmaşık bir ruhsal yaşantıdır. 

Kıskançlık genellikle birçok insanda rastladığım insanın kendine güvensizliğinden meydana çıkan bir kavram. Nedenleri çeşitleri çok. 

Arkadaşını veya çevresindeki üstün insanları kıskanma, herşeye sahip olma duygusu v.s birçok kıskanma türüne rastlayabiliriz. 

Birde yaşanan sevgilerde aşklarda iki kişi arasındaki anlamsız kıskançlık nöbetleri... 

İki kişinin veya tek taraflı olarak yaşanan sevgi ve saygı güvensizliği. Aşk'ta kıskançlık genellikle sevginin bir göstergesi gibi görünür, seven kıskanır misali! 

Bir insanı gerçekten seviyorsan mutlaka bu ilişkide saygı ve güvende vardır. Peki o zaman genel olarak düşünüldüğünde güvenin olduğu yerde kıskançlığın yeri nasıl olur? Gerçekten karşındakine güven duyuyorsan sevgisine ve sana bağlılığına yürekten inanıyorsan, kıskançlık yapıp saçma sapan düşünceler hayaller kurmanın anlamı nedir? 

Kıskançlık düşüncesinden nefret ettiğim için devamlı ilişkileri evlilikleri gözlemlemişimdir. Sonuç hep aynı hüsran ve hüsranlık sonucu yaşanan ayrılıklar boşanmalar. Halbuki o kadar basitleşmiş çaresizlik göstergesi ki yaşananlar. Neden bunu giydin, dışarı çıkma, telefona cevap vermeyince aklından geçen saçma sapan düşünceler, o kim, bu kim gibi... Hatta çıldırmamak elde değil ki, bugün günümüzde eşini erkek doktara göndermeyen, o görür bu görür diye alışverişe dahi çıkarmayan insanlarımız var. 

Hepsi kişinin önce kendine sonra da seviyorum dediği insana duyduğu güvensizlikten meydana geliyor. Bu da cahil toplum ve kişinin kendisine olan özgüvensizliğinden. 

Birçok insan kıskançlığın, bağlılığın bir göstergesi olduğu ve kıskançlık yoksa bunun karşımızdakinin bizi sevmediği kanısındadır, sahip olma göstergesi. Halbu ki bir ilişkiye en çok zarar veren etken de kıskançlıktır. 

Kıskanç olan insanlara ne kadar saçma gelsede, her zaman savunurum kıskançlık bir sevgi göstergesi değil, karşısındakine duyduğu güvensizliktir. Sevgi göstergesi kıskançlık gibi düşünceyle değil ona duyduğun saygı sevgi ve güven üçgeninde yaşamaktadır. 

Peki o zaman kıskançlık 

sevgi göstergesi mi 

yoksa güvensizlik mi ? 

 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..