Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '12

 
Kategori
Anılar
 

Sevginin böylesi

Sevginin böylesi
 

HER ZAMAN BÖYLE GELİRMİ


Evlilik, kutsal bir kurum. Buna inanarak evlendiler, tam 20 yıl önce, çok sevdiler birbirlerini, evliliğin güzelliğini iki evlat ile taçlandırdılar. Her şey çok güzel giderken, olumsuz bir şeyler başladı aralarında, kendileride bu sürtüşmelere bir anlam veremediler.

20 yıl sonra ayrılmaya karar verdiler, bu ayrılık ikisinide çok etkiledi Kadın çocukları alarak başka bir şehre yerleşti. Adam karısını hiç unutamadı. Onu çok sevmişti, halada seviyordu. Ama çok neşeli hayata çok bağlı bir insandı. Hep neşeli idi, yanında olduğunuzda gülmekten bütün ciddi işleriniz yarına kalırdı.

Günler birbirini kovaladı, o gülen gözlerin ardında öyle fırtınalar vardı ki anlatılması imkansız. O ise bundan hiç kimseye bahsetmezdi. Hala eşi gözlerinin önünde idi, ne eşinin, ne de kendisinin hayatına başka bir insan girmemişti.

Günlerden bir gün, birden hastahaneye kaldırıldı. Sonuç illet hastalık bütün vucudu sarmış, nerede ise içini boşaltmıştı. Hastahaneye yatırdılar, ama yine o  espirilerini ve çevreye olan sevecenliğini devam ettiriyordu. Yatışının ikinci günü doktoru sordu, şu anda en çok yapmak istediğin nedir, cevap bana eski eşimi getirin.

Odanın kapısı açıldığında, yine o güzelliğinden hiç bir şey kaybetmemiş ,olan eşini gördüğünde önce çok şaşırdı, sonra ayağa dahi kalkmakta zorlanan bu adam,   kalkıp, o çok sevdiği kadını kollarının arasına aldı. Öyle güzel bir sevgiyi neden mahvetmişlerdi, sadece istediği şey karısı ile yeniden hemen şimdi yeniden evlenmek istediği idi. Yeniden hastahane odasında evlendiler, ikiside çok mutluydu , ama süre çok kısa idi.

O gece  dolunay, hastahane odasının camından içeri girip, onları çok sevdikleri bir valse davet ediyordu. Kadın  hadi benimle dans edermisin, diyince zorda olsa ayağa kalktı, ve sarıldılar birbirlerine vals başladı. Ne kadar zaman geçmişti, sadece camdan giren güneşin işikları sabahın olduğunu onlara hatırlatmıştı.

Tam bir hafta bu beraberlik devam etti. Artık daha dayamadı. Son damla suyu o çok sevdiği eşinin elinden içtikten sonra, onun kollarına hayata veda etti.

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..