Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Şevkat Yerimdar Reyting Kurbanı Olmak Üzere!

Şevkat Yerimdar Reyting Kurbanı Olmak Üzere!
 

Televizyon dünyası gün gün incelendiği zaman, birçok günün sabit bir reyting sıralamasına sahip olduğunu görüyoruz. Hemen hemen her günün lideri, kötü gideni az çok belli hale geldi. Bu durum yüzünden kanalların tavır alma şekilleri, müdahale ihtimalleri bile az çok kendini belli etmeye başladı. O yüzden kötü giden işlerin akıbetlerinin ne olacağını da kestirmeye başladık.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yaz aylarında ekrana gelmeye başlayan ve beklenenden çok daha yüksek sonuçlar almasıyla dikkat çeken bir FOX dizisi vardı : Şevkat Yerimdar!

Özgürcan Çevik ve Başak Parlak ikilisinin başrollerde yer aldığı, daha önce yayınlanan 2 sinema filminin devamı olarak diziye dönüştürülen yapım yakaladığı izleyici oranıyla kanalını memnun etmiş, ekranın en çok takip edilen işlerinden bir tanesi olmuştu. Hatta ben de bu konuda takdir içeren bir yazı yazmıştım. Ki hala Şevkat Yerimdar'ı izleyen bir takipçisiyim. Ancak ne olduysa, son haftalarda reytinglerde ve sosyal medyada inanılmaz bir gerileme hakim. Şevkat Yerimdar iyi giden çizgisini devam ettirme konusunda son haftalarda bariz bir zorlanma yaşıyordu. Bu durum geçtiğimiz akşam da aynen devam etti.

Dizinin dün akşam yayınlanan 30.bölümü TOTAL grubunda 5.51 reyting ile 5., AB grubunda 2.79 reyting ile 15., ABC grubunda 4.79 ile 7.olarak günü tamamladı. Baktığınız zaman sıralama ve reyting konusunda AB grubunun sıkıntıda olduğu aşikar. TOTAL ve ABC grubunda ise AB'deki kadar olmasa da bir düşüş hakim. AB grubunda İstanbullu Gelin'den Aşk Mavi'ye, FOX Haber'den Beyaz Show'a kadar birçok yapıma geçilmiş olması dizi adına eksi olarak yazılabilecek bir durum.

FOX'un Şevkat Yerimdar'dan yüksek beklenti içerisinde olduğunu ve yapıma güvendiğini biliyoruz. Ancak bu sonuçların Şevkat Yerimdar'ın sezon sonunu görmesi konusunda yeterli olmayacağı aşikar. Şevkat ile Esin'in bir türlü evlenememe durumlarının hikayeyi sıkmaya başladığını görmeden edemiyoruz maalesef. O yüzden bir vites yükseltme hamlesi şart. 

Şart da, bunun nasıl olacağını tahmin etmek kolay değil.

Fox'un sabrının ve güveninin ne kadar süreceği de muamma.

Şevkat Yerimdar'ın bundan sonra yakın takibe alınacağını, yükselememe durumunda erken bir finalle karşılaşabileceğini söylemek mümkün.

İnşallah yükselirler de ekran Şevkat'ten mahrum kalmaz.

Bakalım.

 

Anıl Koldaş

twitter.com/koldasanil

koldasanil@gmail.com

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..