Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '16

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Seyahate çıkacaklar için en iyi 10 uygulama

Seyahate çıkacaklar için en iyi 10 uygulama
 

Seyahate çıkacaksınız ve akıllı bir telefona sahipsiniz. Şanslısınız ki gelişen teknoloji siz yollardayken de hayatınızı kolaylaştıracak. Yapmanız gereken tek şey cep telefonunuza aşağıdaki uygulamaları indirmek. Hiç bilmediğiniz bir yerde tatil planlıyorsunuz ancak şehrin en leziz lokantasını, en konforlu ve ucuz hostelini, ulaşıma dair tüm bilgi ve bilet fiyatlarını, görülmesi gereken popüler ya da henüz pek keşfedilmeyen noktaları ve şehirdeki gece hayatının püf noktalarını bilmiyorsunuz. Telaşlanmanıza gerek yok. IOS ve Android’deki yüzlerce uygulamayla daha önce orada bulunmuş gibi rahatça gezebilecek ve tatilinizin tadını doyasıya çıkaracaksınız.

İşte sizler için seçtiğim en kullanışlı ve işinize yarayacak 10 seyahat uygulaması.

SKYSCANNER: Benzerleri olan ancak benim en sık kullandığım; size en uygun uçak biletini gösteren uygulamalardan biri Skyscanner. Artık çok sayıda benzeri var ancak türünün ilklerinden dolayısıyla sık sık kullanırım. Adından da anlayacağınız gibi uygulama, arama motoru mantığında. Seyahat planınız kapsamında tarih, gideceğiniz yer, aktarmalı-aktarmasız uçuş seçeneği ve birçok filtre seçeneğini sunan uygulama ile tüm dünyadaki uçuşlar arasında size uygun olanı kolaylıkla seçip; biletinizi satın alabilirsiniz.

GOOGLE MAPS: Artık offline olarak çalışan uygulama ile yurt dışında internet derdi olmadan rahatlıkla gideceğiniz yeri bulabilir; yol sorunu yaşamazsınız. Floransa’da kalacağımız hosteli bulurken tam zamanında yetişen uygulama. Hayat kurtarır; indiriniz.

 BOOKING.COM:  Seyahat planı yaparken; eğer ki ben çadırda kalmam diyorsanız; tüm dünyadaki en iyi konaklama uygulamalarından biri olan Booking.com ile tanışmalısınız. Uygulama Skyscanner mantığında; gideceğiniz şehir, tarih ve birçok filtre ile size en uygun konaklama seçeneğini rahatlıkla buluyorsunuz.

TRIPADVISOR: Gidiceğiniz yere dair neredeyse sizin için önemli olan her konuda bilgi bulabileceğiniz seyahat uygulaması. Otelden, eczaneye, restoranttan, gece hayatını birçok konuda bilgi ve tavsiyeleri okuyabilir, offline olarak kullanabileceğiniz şehir haritasını da indirebilirsiniz. Olmazsa olmazlardan.

MOMONDO: Son günlerde sosyal medya üzerindeki birçok portalda karşınıza çıkmakta Momondo. Ben de merak edip hemen indirdim ve sizler için inceledim. Uygun uçak bileti ve hostelleri bulabiliyorsunuz. Ayrıca offline olarak kullanabileceğiniz şehir rehberleri var. Tabi ki öncelikle indiriyorsunuz bu dosyaları. Bir diğer özellik de uçuşları ve hostel seçeneklerini 3 farklı kategoride sunuyor; en ucuz, en kısa, en iyi(uçuş) ve en popüler, en yüksek puan, en ucuz fiyat(hostel). Bu özellik farklı ve güzel kesinlikle. Bütçenize, zevkinize göre tercih yapabiliyorsunuz.

WIFI FINDER: Tahmin edeceğiniz gibi yurt dışındaki en büyük sorun internet problemi. Hele ki hostel yerlerine çadır kamplarda vs kalıyorsanız. Şifresiz bağlantı bulmak çok zor. Tabi ki telefonunuzda Wifi finder programı yoksa. Bu programı kullanarak etrafınızda kullanabileceğiniz ücretsiz wifi noktaları bulabilirsiniz. Ya da bir diğer seçenek ki biz çok sık başvurduk bu yöneteme; Mcdonalds ya da BurgerKing’lere gidip birer milkshake alıp interneti sömürebilirsiniz.

RAILPLANNER: Interrail yapacakların kesinlikle kullanması gereken bir uygulama olan Railplanner ile Avrupa’daki tüm tren seferlerine rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Bunun yanı sıra gideceğiniz yerler arasındaki duraklar, sefer süreleri, rezervasyon yapmanız gereken ya da gerekmeyen trenler hangileri, trenlerin özellikleri gibi hayat kurtaran birçok bilgiye rahatlıkla ulaşabileceksiniz. Kesinlikle indirin.

GOEURO: Yine en sık kullandığım uygulamalardan biri. GoEuro ile gitmek istediğiniz şehre tren, otobüs ya da uçak seferlerini, fiyat ve seyahat süreleriyle birlikte listeleyebiliyor ve size uygun bileti alabiliyorsunuz.
 

EUROPCAR: Ben Avrupa’yı arabayla gezerim diyorsanız size can simidi olacak uygulamalardan biri Europcar. Seyahate çıkmadan önce hangi tarihlerde, nereden ve kaç günlüğüne araba kiralayacaksanız; birçok filtre seçeneğiyle size uygun aracı kiralayabilirsiniz. Ayrıca arabayı kiraladığınız noktaya bırakmak gibi bir zorunluluğunuz yok.

BLABLACAR: Son olarak ülkemizde de kullanımı her geçen gün yaygınlaşan Blablacar uygulamasından bahsedelim. Mantık şu; arabanız var ve bir şehirden/ülkeden başka bir şehre/ülkeye gideceksiniz ve aracınızda boş koltuk var. Platform üzerinde yolculuk detaylarını ve koltuk başı belirlemiş olduğunuz fiyatı belirtiyorsunuz. Bu tarihte aynı noktalar arasında seyahat edecek kişiler belirlemiş olduğunuz fiyatı size ödeyerek; sizinle yolculuk ediyor. Genel mantık yakıt parasını paylaşarak yol masrafını azaltmak. Bütçeye artı bir katkı sağlamak dışında yeni insanlarla tanışma şansınızın olması bence olayın en güzel yanı. Kesinlikle tecrübe edin. Mesela ben şu aralar Bruksel-Luksemburg arası araba arıyorum. Çünkü tren bileti aşırı pahalı.

 
Toplam blog
: 9
: 564
Kayıt tarihi
: 13.08.09
 
 

Lise bitene kadar klasik, standart belki de vasat bir yaşam öyküsü. Sonrasında olmak istediğim ye..