Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Seyrantepe meselesi.

Seyrantepe meselesi.
 

SEyrabtepe Spor Kompleksi


Galatasaraylı arkadaşlar sakın alınmasın.

Bence bu sene en iyi transferi Galatasaray yaptı ve bana göre de bu senenin şampiyonlukta en büyük adayı yine Galatasaray.

En iyi transferi onlar yaptı diyorum. Ve ekliyorum hangi parayla.

Ve ben yine iddiada bulunuyorum Türkiye’nin en görkemli stadı Fenerbahçe Şükrü Stadı olarak kalacak gibi gözüküyor.

Neden mi?

TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan) Seyrantepe ihalesini iptal etmiş.

Dün haberi Milliyet gazetesinin internet sitesinde okudum.

http://www.milliyet.com.tr/Ekonomi/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1125108&Kategori=ekonomi&b=TOKI%20seyrantepe%20ihalesini%20iptal%20etti&ver=94

Haber aynen şöyle. İzninizle aynen yayınlıyorum.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ndan (TOKİ) yapılan yazılı açıklamada, 27 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul “Seyrantepe 52.000 Seyirci Kapasiteli Spor Kompleksi İşi İkmal İhalesi”ne tek teklif geldiği anımsatıldı. İhale Komisyonun yaptığı değerlendirmeler neticesinde, Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ait teklifin, “aşırı düşük” olması sebebiyle ihalenin iptaline karar verdiği bildirildi. İhalenin günün değişen şartlarına göre, daha uygun koşullarda “Hâsılat Paylaşımı Modeli” ile 21 Ağustos tarihinde tekrar edileceği belirtildi.

Yani şu stat meselesini bir türlü halledemediniz.

İlerde Avrupa Şampiyonası veya bir Dünya Kupası düzenlemeye kalksak ileri düzeyde statların olması gerekmektedir. Hem de 10-15 adet. Bunlardan bir tanesi de Seyrantepe Spor Kompleksi.

Hem de Galatasaray gibi Avrupa’da bizleri en iyi şekilde temsil ettikleri halde halen duvarları çürümüş eski stat da maçlarını yapmaları çok üzücü.

Şimdi Fenerbahçe ile araların ki fark.

Fenerbahçe’nin klâsına yakışan bir stadı var. Stat 52.000 kişilik ve tüm maçlarda dolmasa da her maçına 40.000 izleyici maçı stat da izliyor.

Bu demek ki taraftar takımına sahip çıkmakta.

Şimdi gelelim Galatasaray’a.

Kombine biletleri bir türlü satamamışlar. 25.000 kişilik Ali Sami Yen Stadında normal maçlarını 10-15 kişilik arasında oynuyorlar. Taraftar takıma küserse tam küsüyor.

Galatasaray büyük olmasına karşılık zengin bir kulüp değil ve ekonomik krizi her zaman yaşıyorlar. Bundan dolayı futbolcuların özveri yaklaşımları onları başarıyı getiriyor. Bu özveri yalnızca Türklerde var. Yabancılar paralarını alamazlarsa takıma bir şey vermezler. Lincoln örneğinde olduğu gibi. Geldiğinde Alex düzeyinde demişlerdi. Alex yıllarca Fenerbahçe’de oynar geçen yıl Lincoln’un yaptıklarına bakın. Bir ara İstanbul’u terk etmişti.

Bu sene Galatasaray iyi kadro kurduğu söyleniyor. Ama para vermezsiniz onlar size ne kadar hizmet verirler.

İşte Fenerbahçe’nin farkı. Para pul. Ve daha önemlisi takımı yenilse bile takımına sahip çıkan kalabalık bir taraftar grubu. Kombine biletler kapış kapış. Tabi böyle olunca başarı da elbette geliyor.

2000 yılından bu yana bazı yıllar takım kötü olabilir. Mesela geçen yıl. Teknik adamın takım içinde uyumsuzluğu olunca alınan sonuçlar kötü olabiliyor. Tabi kulübün mütemadiyen Avrupa ayarına yaklaşması tesisler filan medyanın da ister istemez odak noktası olabiliyor. Ve bu kulübümüzün büyümesini çekemeyeler de içimiz de elbette var olacak. Acımasız eleştirirler kulübü de olumsuz etkiliyor.

Avrupalı gibi olmak. Yani kısaca Fenerbahçe bunu becerdi. Diğer takımlarında aynı şekilde diğer kulüplere de aynı tesisler kazandırmak bir yer de futbolumuzun da gelişimini de sağlar. Galatasaray’da bu atılım içersinde ama istenilen yapıyı gerçekleştiremedi.

Dileyim o ki stadına kavuşur ve bütün maçlarını burada yapar.

Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..