Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Seyrantepe ve Deniz Feneri

Seyrantepe tesisleri açıldı. Ama ne açılış?  

Seyrantepe tesisleri ülkemize ve Türk sporuna hayırlı olsun. Ama açılışta birileri şaşırdı. Beklemiyor du. Hatta ellerini ovuşturoyorlardı seçimler yaklaşırken iyi bir gövde gösterisi olacaktı.  

AKP alışmıştı. Bir torba kömür 1 oy demekse 310 trilyon kaç torba kömür Kaç buzdolabı, kaç kamyona oturmuş vali ederdi.? Hesaplar yapılmış biat eden bir galatasaray camiası da AKP nin oy deposu olacaktı. Hesap tutmadı. Hesap etmedikleri son günlerde ne yapmaya çalıştıklarının farkında olmadıklarının da resmi idi.  

Tunus diktarörü özgürlükleri çopla susturarak hangi sona yürüdü? Türkiyede yumurta atanlara biber gazı ve tutuklama ile susturmaya çalışan iktidar. Son içki yasağı ile ne yaptığını biliyor olmalıydı. Biliyordu da.  

Ülkede yapılmaya çalışılan ap açık Kuran ayeti kadar açık Dinin sosyal yaşama uygulanmasının hayata geçirilmesi girişimi idi. Bu ülke insanının muhafazar olmasının demokrasiye inançlı bir toplum olduğu gerçeğini yok edemiyeceğini unuttular.  

Bir Başbakan düşünün ki Sanat eserine "Ucube", İçki içenlere "ıksıra tıksıra içerler" deme noktasına geldi. Durumun vahametini anlamak için İran'a dönmemizi beklemeye gerek yok bizlere Kurbağa testi yapılıyor? Herşey yavaş yavaş yapılırken. Seyrantepe açılışında kurbağayı sıcak suya attılar. Kurbağa sıçradı. Şaşırdılar. Arkasından beyanatlar dahada bu toplumu gerici hale geldi. Bizim vergilerimizle oluşan bütçenin parasını kendi paraları sandıkları ortaya çıktı.  

Bu stat için 310 trilyon, diğer yatırımlarla 600 trilyon harcandı diyerek sanki babalarının parasını harçamışlar gibi Bakın bize biat etmezseniz Stadı size vermem demeye getiriyorlar. DFS ye vereceklerini ima ediyorlar. Yani Kim bize biat ederse ona veririz.Yani DEniz Feneri Spor'a veririz. Verin beyler verin verin ki bu toplum size gerekli cevabı versin.  

Kimileri Stadın parasını kim verdi? diye sormaya başlamış. Bunun parasını senin benim kendinin vermediğini bilmeyip bu soruyu soran kişiye yalnızca acınır. Bu soruyu birçok kişi soruyor. Bu da toplumun ne kadar acınacak insanının olduğunun göstergesidir.  

Ucube meselesine gelince: Sayın Başbakana sormak gerek. Bu heykel için harcanan para (1, 2Trilyon) ne zaman kimin parası ile yapıldı? Bu heykeli yıkmak için ne kadar para harcanacak ve bu para kimin parası? Bu parayı gereksiz harcayanlar yüce divan da yargılanmalı mı? Bu heykel gerekli izin alınmadan mı yapıldı? İzinsiz yapıldı ise nerelerdeydiniz?  

Söylenecek çok söz var gel gör ki söylemeye yürek gerek. Ülkede muhalefet etmenin ve eleştirmenin de yapılabilmesi gerek.  

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..