Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '13

 
Kategori
Deneme
 

Şeytanla akrabaysan arka sokaktan gideceksin; ana cadde meleklerin

Şeytanla akrabaysan arka sokaktan gideceksin; ana cadde meleklerin
 

Demokrasi uğruna razı olduğumuz toplumun geneli tarafından kabul görmeyen yönelişlere sahip marjinallerin (özgürlerin, farklıların) davranışları aklanarak genel geçer ilkeler haline getirilmeye çalışılıyor. Toplumda  Yüz kişiden sekseninin hayır dediği  gay’in, travestinin davranışını hoş görüyorsam ( ki gay olsam ya da gay'liği savunsam bile) demokrasiye  ve insan haklarına saygımdan; bilinmeyen güneşleri doğdurmam benden beklenmesin.

Toplumun dimağını zorlayan ve tahammül sınırları dışında hareket eden tüm bu özgür unsurlar toplum ve yaşam pazılının normal parçaları olduklarını düşünmemeliler; demokrasinin yarattığı özgürlük sizlere bu imkânı sağlıyor. Ha olmalı mı, olmalı, varlıklarına itirazım yok; zararlı olup olmamaları beni ilgilendiriyor. Ama yani kutsalı kaldırıp atamazsın, ahlak var, kanunlar var. Bu durumda özgürlük arabasının bu kadar da umarsız şehrin ana caddelerine gidebileceği düşünülemez herhalde. Bunu size demokrasi bile sağlayamaz.

Ne yaparsanız yapın varlığınızı sürdürmeniz  demokrasi savaşını kazanmamıza bağlı. Üstelik bu ülkenin insanları hiç de demokratik değil. Bin yıl sonra belki. Davranışlarınızın tercih değil genetik yapınıza bağlı yaşam şekli olduğunu ben de düşünüyorum. Bazı insanlar gay, travesti ve lezbiyen yaratılışa sahiptir ve bu değiştirilemez. Yani gay’lik, lezbiyenlik, travestilik bir merakın sonucu değil, zaten eğilimi olan kimselerin böyle yaşamaktan kendilerini alamamalarıdır.

Takdir edersiniz ki Sayın LBGT mensupları bugünkü yaşamsal konjonktürde etiketiniz camide şeytan hükmündedir ve sakallı sakalını taramanıza izin vermeyecektir. Yani sizin için toplumu değiştirmemiz mümkün değildir; sizi topluma uyduracağız.

Ah açık toplum, hayallerin kayıp ülkesi, lakin belki ileride... Doğru siz de bir sosyal sınıfsınız ve sınıflar ne kadar farklı dünyalar oluştursalar da demokrasi dışı kabul edilemezler. Onlara beş vereceğiz, size bir vereceğiz ama siz o birle denizden çıkacaksınız umarım. Size karşı olan unsurların size taraf olmalarını hatta hoşgörü göstermelerini beklemiyoruz; sizleri demokrasi kılıcımızla koruyacağız.

Malum Kerim Korkut Türkiye'sinde kapalı hiçbir şeye izin verilmiyor; adınız, kimliğiniz aleni olacak. Örgütünüz olacak. Özgün mekânlarda bizler ne yaptığınızı bilerek ama görmeyerek özel yaşayacaksınız. Bu güç bende olur ve halkım da yetki verirse sizi toplumun aç kurtlarına yem etmem.

Lakin caminin önünü kirletmeyeceksiniz. Eylemleriniz günahsa, ayıp ya da suç ise zaten vicdanınızda bunu sorguladınız ve on bin yıllık insanlık tarihinde elit referanslar tarafından (gerisini boş verin) aklandınız. Yine de kusursuz da olsanız dikkatli olacak ayakkabılarınızı ahlaklı yaşam alanlarında bırakmayacaksınız. Kimsenin davranışlarınızdan dolayı sizi yargılamasına izin vermem.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..