Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Sezona kupa ile başlamak güzel

Sezona kupa ile başlamak güzel
 

Gerek Fenerbahçe olsun ve gereksede Beşiktaş olsun henüz lige hazır bir görüntü içerisinde değillerdi. Bol pozisyonlu bir maç beklerken, aksine, pozisyonu kısır bir maç çıktı karşımıza. Beşiktaş, Fenerbahçe’ye oranla daha bir diri ve daha bir organizeydi. Ama sonuca gitme konusunda sıkıntıları olduğu ise somut bir gerçek olarak sırıttı. Keza Fenerbahçe hafta içi oynadığı Honved maçında göz doldurmuştu ama Honved maçının bir ölçü olamayacağı kesindi. Gerçek ölçü Beşiktaş maçıydı ve Fenerbahçe bu maçta fazla göz doldurmadı. Ne doğru düzgün organize olabildi, nede oyuna ciddi bir ağırlık koyabildi. Tesadüfen bir penaltı ile öne geçti ve sonrasında gelen Alex’in güzel kafa golü vardı. Başkaca aklımızda kalan bir pozsiyonda yaratamadı Fenerbahçe.

Fenerbahçe’nin yeni transferleri hakkında net bir bilgi edinmek açısından ciddi bir deneyim oldu Beşiktaş maçı.

Dos Santos çok iyi bir futbolcu. Tartışmasız. Oliviera ise teknik olmasına rağmen çok fazla oyuna katkı sunan bir oyuncu değildi. Ama ikinci golde atağı başlatan bir futbolcuydu. Süreç içerisinden daha iyi olacağını düşünüyorum.

Bilica ise mücadeleciydi ama yanında Önder gibi zayıf bir futbolcunun olması Bilica’nın da zaaflarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu sebepten dolayı Lugano’nun ne pahasına olursa olsun takıma kazandırılması şart. Takımın genel mücadele etkisine önemli bir katkı sunacaktır Lugano.

Maçın hakemlerini başarılı bulmadım. Birçok pozisyonda hatalı kararlar verdiğini düşünüyorum Yunus Yıldırım'ın. İlk yarıda Yusuf’a yapılan hareket açık bir penaltıydı ama Yunus Yıldırım bu pozisyonu es geçti. Bir süre sonra Yusuf’un kendisini açıkça attığı yere attığı bir pozisyonda faul düdüğünü çaldı. Aynı şekilde Fenerbahçe’nin de alehinde birçok kararı oldu. Pozisyonları süzmede ve değerlendirmede ciddi hatalar yaptı.

Bir eleştirimde FOX TV kanalına.

Bu denli rezil bir maç yayınını daha önce hiç izlememiştim. Maçın oynandığı anlarda sürekli reklam vermesi başlı başına bir rezaletti. Ne pozisyonları doğru düzgün izleyebildik, nede maçtan bir keyif alabildik. Her saniye olur olmaz reklamlarla adeta izleyiciyi baydılar. Böyle rezalet bir maç yayını kabul edilebilir nitelikte değildir.

Kötü bir oyunda olsa, Fenerbahçe’nin sezona kupa ile başlaması hayli moralli bir başlangıç oldu. Umarım arkası gelir ve ben geleceğine inanıyorum.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..