Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

08 Mart '18

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Sıcak Basmaları ile Başa Çıkmak İçin...

Sıcak Basmaları ile Başa Çıkmak İçin...
 

Menopoza girerken, hormonların azalmasına bağlı olarak adet süresinde ve sıklığında değişmeler olacaktır...

Neticede, tümüyle adetten kesilmenin yanı sıra vücutta bazı konfor bozucu olayların kendini gösterdiği menopoz dönemi başlamıştır.

Aniden gelen sıcak basmaları, bilhassa yüz ve başta terleme, cilt kuruluğu, vajinal kuruluk ve uyku bozuklukları en fazla rahatsızlık veren sorunlardır.

Belki de en zor olanı, günlük yaşam akışı içerisinde sıcak basmaları ile başa çıkmaktır.

Bu problemi yaşamakta olanlar için; bu sorunun üstesinden gelmenizi kolaylaştırmak için, işte uzmanların tavsiyeleri:

* Kendinizi serinletecek bir yöntem bulmaya çalışın. Eğer yer ve zaman uygunsa ılık bir duş alın ya da yüzünüzü ve boynunuzu soğuk suyla yıkayın. Serin bir içecek de hayli etkili olacaktır.

* Beslenmenize dikkat edin, porsiyonları abartmayın. Karbonhidrattan yoksul bir şekilde hafif ve sık beslenin. Brokoli, soya, rezene, adaçayı, yulaf gibi doğal östrojen içeren gıdalara öncelik verin. Lâkin meme kanseri riskiniz varsa eğer, bu tür gıdalardan uzak durun.

* Doğru nefes alın. ABD'nde Wayne State Üniversitesi'nde bir grup bilim insanının yaptığı araştırmaya göre, doğru nefes alan kadınlarda sıcak basmalarının şiddeti ve sıklığı % 50 azalabiliyor. Bunun sebebi derin nefes ile stresin azalması ve dolayısıyla vücut ısısının düşmesi olarak gösteriliyor.

* Doğal maddeler kullanılarak imâl edilmiş kıyafetleri tercih edin. Gardırobunuzda pamuklu, yünlü, ipekli giysiler bulunsun. Ütü istemeseler dahi sentetiklere para harcamayın.

* Bitkilerden destek alın. Angelica sinensis, Actea racemosa, Ginseng, adaçayı gibi bitkisel ürünlerden destek alabilirsiniz, tabii ki doktor kontrolü altında olma şartıyla.

* Yürüyün, dans edin, yüzün, yoga yapın, yani hareket edin.

* Düzenli bir cinsel yaşamınız olsun. Araştırmalar, etkin ve düzenli bir cinsel ilişkisi olan kadınların sıcak basmalarından daha az yakındıklarını göstermiştir. Sık ilişki, tembelleşen (!) yumurtalıklara iyi bir uyarı olabilir. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..