Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Şifre çözüldü…

Şifre çözüldü…
 

Aşağıda sizlere anlatacağımız ve video görüntüleri ile belgeleyeceğimiz yeni bir sınav rezaleti ni gördüğünüzde şifrenin gerçekten çözülmüş olduğu hakkında “tatmin” olacaksınız. 

Bu tatmin olmak meselesi de şifrenin çözümünde büyük yardımcı oldu. 

Baştan şunu söyleyelim. Son yapılan sınavlarda ardı ardına ortaya çıkan kopya rezaletlerinin “sehven” olduğuna inanmıyordum. Bu son rezalet ise inancımı netleştirdi. Medyaya servis edilen kopya olayları bir yanlışlığı anlatıyor ama yanlışlık sınav sorularında veya bazı kişilerde değil. Yanlışlık bizim anlayışımızda. Son rezalete “şifre rezaleti” adının verilmesi de dikkatimizi gerçek şifreye çekmek içindi. Başardılar, sağ olsunlar. 

İktidardaki güç ün bu oyunları oynatmasındaki amaç, bize anlatılmak istenen gerçek şudur: 

Öğrencilere: Boşuna kendinizi yorup okuma gayreti içinde olmayın. Zamanınızı okul dershane falan gibi yerlerde harcamayın. Hasbelkader okuyup bir üniversite bitirseniz bile en iyi ihtimalle işsizler ordusuna katılacaksınız. Gelin tarikat liderinin dizinin dibine çökün, makarna ve bulgurunuz garanti, eğer birazda zeki iseniz ışık evlerinde ve imam hatiplere yetişir, bürokrasinin en üst seviyelerini kapar, kafası sıkılmış eşlerinizle Jeep’lerde gezersiniz. Hem öyle aklınıza laiklik, Atatürkçülük, ulusalcılık, vatanseverlik gibi boş ve yararsız fikirleri sokmayın. Silivri’ye tıktıklarımıza bakıp örnek alın. 

Velilere: Hiç direnmeyin. Çocuklarınızı okuyacaklar diye yarış atlarına döndürmeyin. Bırakın cahil kalsınlar. Biz onların nafakasını veririz. Yok, ilada çocuklarımız okusun diyorsanız, yapacağımız sınavlarda onları sizlere sunduğumuz örneklerde olduğu gibi alaşağı ederiz. Sizde yıllar yılı harcadığınız paralarla, çektiğiniz üzüntülerle kalırsınız. 

Evet sevgili okur, bizim anladığımız bu. Yok, sen yanılıyorsun diyor olabilirsiniz. Acele etmeyin. Önce aşağıdaki linki bir ziyaret edin, sonra fikrinizi paylaşalım derim. http://www.starhaber.com.tr/haber/iste-kopyanin-belgesi-5140.html 

Sağlıkla kalın, aklınıza mukayyet olun. 

İzmir 2011-04-16 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..