Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '21

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Sık görülen cinsel hastalıklar

Erkeklerde en sık görülen cinsel hastalıklar nelerdir?

Günümüzde cinsel yolla bulaşan hastalıklar özellikle cinsel tabuların yıkılmaya başlanması, partner sayısının fazlalaşmasıyla ciddi bir artış göstermiştir. Bu tür hastalıklar her yaş grubu erkeklerde görülebilir. Erkeklerde rahatsızlık görülen yaşlar sıklıkla 17 - 30 yaş arası görülür.

Erkeklerde en sık görülen cinsel hastalıklar, akıntılı ve penis üzerinde görülen yara şeklindedir. Akıntılı olan hastalıklardan olan, halk arasında da bel soğukluğu denilen gonore hastalığı sık görülen cinsel hastalıklar arasında yer alır. Akıntılı olan cinsel hastalıklar idrar yaparken yanma şikayeti gösterir.

Erkeklerde en sık görülen cinsel hastalıklar
- Gonore
- Chlamydia
- Trikomonas

Penis üzerinde lezyonlarla kendisini gösteren ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar halk arasında uçuk olarak bilinen herpes enfeksiyonlarıdır. Aynı zamanda frengi hastalığı da lezyon şeklinde görülen cinsel hastalıklardandır.

Peniste sertlik ve bununla birlikte görülen plak sebebi ne olursa olsun mutlaka bir üroloji uzmanına başvurmalıdır. Peniste görülen sertlik ve plak cerrahi operasyonlar ile tedavi edilebilen hastalıklardır.

 
Toplam blog
: 9
: 52
Kayıt tarihi
: 10.01.20
 
 

Yr. Dç. Dr. Bülent Şen, Uzun Yıllar Konusunda Uzmanlaşmış Ekibi İle, Üst Düzey Sağlık Hizmeti Verir..