Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sıkma kurabiye

Sıkma kurabiye
 

Sıkma kurabiye görüntüsü net.ten alıntıdır. Sizin yaptığınız bundan daha güzel olacaktır eminim, afiyetle...


Çok samimi olduğumuz Selanik kökenli bir arkadaşımdan  seneler evvel öğrendiğim sıkma kurabiyeyi az evvel yaptım ve çay eşliğinde bayan arkadaşlarla afiyetle yedik.

Sohbet güzel olunca çay daha lezzetli kurabiyeler de daha bir nefis geldi. Sonrasında bir başka şehirdeki  o arkadaşımı aradım ve sıkma kurabiyelerden başladık ve eskilerin anılarına değinerek bu günlere bağladık. Konuşmanın uzun sürdüğünü cep telefonunun çok ısınmış olduğundan anladım. :-)

Çocuklar da çok seviyor, eminim bütün annelerin dikkatini çekecektir tarifim.

Malzemeler:

2 yumurta

1 kahve fincanı yoğurt

1 kahve fincanı Ayçiçek yağı

Yarım sana (125 gr.)

1 1/4 su bardağı toz şeker

1 paket hamur kabartma tozu

Aldığı kadar un...

Unun dışında tüm malzemeyi şeker eriyinceye kadar  uzun uzun karıştıralım. Sonra un ekleyelim ve kabartma tozunu un üzerine dökerek ilave edelim.

Hamur özleşinceye ve kulak memesi yumuşaklığında oluncaya kadar bir güzel yoğuralım.

Küçük parçaları yuvarladıktan sonra oval hale getirip tek elde, avuç içinde sıkalım. Bu sıkma işi ustaca olmalı ve parmaklarımızın izi  kalmalı. Onun için sıkma kurabiye denilmiş.

Fırın tepsisine yan yana asker gibi dizmeliyiz sıkma kurabiyeleri.

Önceden ılıklaştırdığımız fırında 175 derecede ortalama 20 dakika pişirelim. Fırın fansız, alt-üst ısıtmalı olmalı, fan ayarında kurabiyeler kuru ve sert olur. Tam pembeleşmek üzereyken fırından alalım, soğuyunca çayla birlikte servis yapalım, önemli not: çaysız olmaz. :-)

Afiyet olsun deneyenlere...

Selam ve sevgilerle...

Yurdagül Alkan.

 
Toplam blog
: 344
: 1671
Kayıt tarihi
: 09.04.09
 
 

Özel bir finans kuruluşundan emekliyim. Hayatın her aşamasını acısıyla tatlısıyla yaşamış biri ol..