Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Silah çok olunca

Silah çok olunca
 

Dün akşam Fenerbahçe’nin silahlarından bir kısmı devreye girdi ve Fenerbahçe yine rahat kazandı. Sanırım bu görüntü lig sonuna kadar devam edecektir. Fenerbahçe takım olma hüviyetine tekrar büründükten bu yana vurucu silahları her maçta devreye giriyor.

Alex, Stoch, Dia, Niang, Emre her an skoru değiştirebilecek yeteneğe sahip oyuncular. Bu oyunculardan 1 veya 2 tanesinin olmaması da takımın düzeninden ve sisteminden bir şey değiştirmemektedir.

Dün akşam sahada oynamaktan ziyade oynatmamayı hedefleyen bir Konyaspor vardı. Dia ve Emre ayaklarına her top geldiğinde rakip tarafından indirildiler. Konyaspor’un gücü Fenerbahçe’den puan almaya yetmezdi ve yetmedi de zaten.

Hakem Abdullah Yılmaz iyi niyetliydi ama bazı pozisyonları iyi süzemedi. Özer’in ayağı kırıldığı pozisyona faul bile çalmadı. Dia’ya ceza sahası içerisinde yapılan hareket penaltıyı, Emre Toraman’ın da Dia’ya arkadan müdahalesi kırmızı kartı gerektirirdi.

Dün akşam sahanın en iyileri Emre, Dia ve Stoch’tu. Fenerbahçe skoru 3-1’e getirdikten sonra maçı rölantiye aldı, 4-1 olduktan sonra ise kontağı tamamen kapattı.

Ön libero mevkiinde ilk defa beraber maça başlayan Emre ve Mehmet Topuz’un birbirini tamamlayan bir ikili olduğunu düşünmüyorum. Emre sürekli ileri çıkarken Mehmet Topuz’un ağırlıklı olarak defansif anlayışı göz önünde bulundurarak oynaması gerekir ancak Mehmet Topuz bu karakterde bir oyuncu değil. Dün rakip zayıf Konyaspor olduğu için bu durum çok da göze batmadı ancak göbekte bu ikilinin oynaması durumunda önümüzdeki haftalarda ciddi rakiplerle oynanacak maçlarda sıkıntı oluşabilir.

Aykut Kocaman’ın dün akşam Gökay’ı 75.dakikada oyuna sokması çok pozitif bir hareketti. Bu gençleri skor garantiye alındıktan sonra oyuna sokup maç tecrübelerini artırmak çok iyi olacaktır.

Konyaspor galibiyeti ile birlikte 4 maçlık kolay maç serisinin 3’ünü tamamlamış oldu Fenerbahçe. Önümüzdeki hafta Galatasaray derbisi de çok kolay geçecek gibi görünüyor. Alex’in de takıma katılması ile birlikte bu karşılaşmada farklı bir skor ortaya çıkması muhtemeldir.

Beşiktaş’ın Manisaspor karşısında aldığı yenilgi takkenin düşüp kelin ortaya çıkması görüntüsüydü. Bir çok maçta rakiplerine kepçe ile pozisyonlar veren ancak gerek rakiplerin beceriksizliği, gerek kalecilerinin iyi oyunu, gerekse de şanssızlık sonucu skor olarak kötü durumlara düşmeyen Beşiktaş’ın bu oyunu ile önümüzdeki haftalarda da çok puanlar kaybedeceği aşikar görünüyor.

Arda ile Erman Toroğlu arasındaki çok düşük seviyeli polemiği konusunda Aziz Başkan yorumda bulunmasa bence daha iyi olurdu. Gereksiz ve yersiz bir açıklama oldu.

Derbide Kadıköy’de kimi göreceğiz acaba? Rijkard mı, Terim mi, Tugay mı, Karaman mı? Hadi hayırlısı bakalım. Ama masanın üzerinde iyi bir malzeme yoksa hangi usta aşçı ortaya iyi bir yemek sunabilir ki.

Saygılarımla,

Muhittin KAYAKIRAN

mkayakiran@borusan.com

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..