Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '14

 
Kategori
Emlak
 

Şile imar planından sonra patlayacak

Şile imar planından sonra patlayacak
 

Şile imar planından sonra patlayacak


Dün akşam Şile haberlerine bakarken milliyet.com.tr'nin yapmış olduğu ''Şile'de imar planları tamamlandı'' başlıklı haberini okumaya başladım. Şile, yatırımcılarını çekerken kentsel dönüşümüde unutmamaya bakıyor. Çünkü Şile'nin yerleşik olarak karmaşık olması açısından Şile kentsel dönüşüme önem göstermesi gerekiyor aynı zamanda Ağva'da bu kentsel dönüşüme katılması gerekiyor.
 
Şile Belediyesi, bu anlamda hızlı davranan belediyeler arasına da girmiş durumda. Haber'e göre Şile Belediyesi yatırım fırsatlarının önünü açmak amacıyla 1/1000’lik imar planlarını tamamladı. Karadeniz Otobanı daha yapılmadan Şile-Ağva yatırımcıların gözde bölgeleri oldu. Tabi bu da fiyat artışlarını 3-4 mislisine çıkarır.
 
Zaten yatırımcı Ağva'da arsa alsa yine otel yapacak Ağva halkı zaten otellerden bıkmış. İstanbul veya yurdun çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlarda oteller bölgesini Ağva zannediyorlar. Hatta bir vatandaş Ağva'nın merkezinde bana ''Ağva nerede kardeş'' diyen bile oldu. Tabi bu israrcı yatırımcılarına karşı Ağva halkı nasıl bir yanıt verecek. Bazı vatandaşların bir bölümü arsalarını satmamayı tercih edecekler ve bir bölümüde hazır değerli olmuşken satalım gitsin diyecekler. Şile-Ağva bölgesindeki Bucaklı, Değirmençayırı, Geredeli, Göçe, Hasanlı, Kumbaba, Kurfallı ve Yaka Köyleri’nde 100 liranın üzerinde olan arsa metrekare fiyatları bu imar planından sonra 3-4 misli artabileceğine dikkat çekiliyor. Bence de 3-4 misli olması gerekiyordu zaten.
 
Şile ve Ağva'nın diğer turistlik yerlerden sadece iş sahası dışında başka bir eksiki de yok. Son dönemlerde Araplar Şile ve Ağva'da bu yaz çok görüldü. Arapların yüzde 50'si tatil yapmaya geliyorsa diğer yüzde 50'si ise arsalara bakmaya geliyor. Bu da bilinen bir gerçek. Ağva'nın turist çeken bölge olmasını ve güzel doğasından bahsediyorlar her fırsatta...
 
Yani sözün kısası bu imar planının yanında iş sahası ne güzel gider...
 
 
Toplam blog
: 12
: 492
Kayıt tarihi
: 05.02.14
 
 

Önceliklerimizin üst kısmında “prestij” kavramı yer almaktadır. Tüm çalışmalarımızı, prestij ..