- Kategori
- Güncel
Silivri'de seçim

Silivri’de CHP-AKP muamması tıpkı TV kanalları kavgasına benziyor! Hani hatırlarsınızdır tam sayfa reklamlar vererek bazı TV kanalları en çok biz izleniyoruz diyip RAİTİNG kavgası yapıyorlar ya.
İşte Silivri’nin iki parti yöneticileri de dün buna benzer basın açıklamaları gönderdiler. Her ikisini de okursunuz. 5. ve 8. sayfadan gördük bu açıklamaları.
CHP’liler tıpkı Genel Başkanları Deniz Baykal gibi konuşuyor.
Dün ne dedi Sayın Baykal ‘Oylarımızı 1, 5 puan artırdık, istifa etmeye gerek yok. Ben partimin tabanının böyle bir düşünceye sahip olduğunu zannetmiyorum.’ Dün de Sayın Yılmaz Kandemir buna benzer bir açıklama yaptı. Silivri merkezde oylarımızı artırdık istifama gerek yok diye. Nasıl ki Sayın Baykal DSP’yi unuttu, Kandemir de Selami Değirmenci faktörünü unuttu.
Biliyorsunuz 2004 yerel seçimlerinde Değirmenci Genç Parti adayıydı dolayısıyla GP oylarına gidenler Silivri sol seçmenin emanet oylarıydı. Yine beşinci sayfamızdan bakarsınız sonuçlara; 2002’de Genç Parti CHP oylarının toplamı ilçede yüzde 48, 2004’de yüzde 50’yi buluyor.
Oysa 2007’de bu oran toplamı yüzde 28’i ancak buluyor. Bana göre burada CHP’nin oylarını artırdığını söylemek çok güç. Milletvekili adayımız Mümin Tuğlu son derece başarılı bir seçim kampanyası atlattı, ama bu sonuçların Tuğlu’yla ya da Kandemir’le alakalı olmadığını düşünüyorum.
Gelelim AKP tarafına. Onlar da Silivri genelde birinci olduklarını söyleyerek başarılı olduklarını iddia ediyorlar. Bana göre ülke genelindeki oy oranına bakılırsa Silivri AKP’nin başarılı olduğunu söylemek te çok zor.
Tamam tüm Trakya’ya bakılırsa belki biraz oy oranları yüksek ama yine de gelin ortasını bulalım.
Kavga gürültü koparmaya gerek yok. Kabullenelim.
AKP’nin bu silip süpürmesine karşın CHP Silivri’de ayakta durdu ve AKP de az da olsa oylarını artırmayı başardı, anlaştık mı? Öte yandan dünkü bir başlığımıza sitemlerini gönderen CHP Bahçeşehir teşkilatı; CHP’nin kalesi Kumburgaz değil Bahçeşehir’dir biz onlardan daha yüksek oy alarak yüzde 58 ile inanılmazı başardık diyorlar. Ben de telefonda hemen cevap verdim.
Kusura bakmayın ama siz belki fazla oy alabilirsiniz de CHP’nin kalesi olmanız için yerel seçimleri de almanız gerek. Aksi halde kale içten çökertilir. Başka partili bir belediye başkanının olduğu kale söyler misiniz kime ait? Demek ki Bahçeşehir’e kale demek için 2009 seçimlerini beklemek gerek!
Sayın Avukat belde başkanımız Melahat hanım bana hak verecektir. Evet sevgili okurlar kaç gündür bu köşeden dilimizin döndüğünce seçim sonuçlarını yorumladık.
Sonunda ülkede iki kişiden birisi AKP’ye oyunu verdi. Sayın Baykal da bunu kabullenerek ben AKP’nin bizden fazla oy alacağını biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum demiş.
Eh bu kadarını biz de belemiyorduk da insaf sayın Baykal.
O zaman sizden tabanınız bir umut bir ışık bekliyor. Ne olacak bu solun hali?